HABERLER

14.08.2023

Bilişim 500 Araştırmasında yerimizi aldık

Türkiye’de bilişim alanındaki tek kapsamlı araştırma olan “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması”nın sonuçları açıklandı.

 

BİLİŞİM 500 ŞİRKETLERİNİN GELİRİ 372 MİLYAR TL’YE ULAŞTI

Bilişim sektörünün kılavuz niteliğindeki araştırması olarak kabul edilen “Bilişim 500 – İLK BEŞYÜZ BİLİŞİM ŞİRKETİ Araştırması” tamamlandı. Araştırma sonuçlarına göre, ilk 500 bilişim firmasının 2022 yılında toplam geliri 372 milyar TL olurken, bir önceki yıla göre büyüme oranı yüzde 74 olarak gerçekleşti. Bu sene araştırmada 89 yeni şirket yer alırken, sıralamaya giren şirketlerin 187’si yüzde 100’ün üzerinde bir büyüme gösterdi.

Bilişim 500 Araştırması kapsamında “Dağıtıcı”, “Sistem Entegratörü ve İş Ortağı”, “Uluslararası Merkezli Üretici/Üreticinin Temsilcisi”, “Türkiye Merkezli Üretici”, “Bilişim 500 Plus” ve “Türkiye Ekonomisine Katkı” olmak üzere 6 ayrı ana kategoride birincilere ödülleri takdim edildi.

Bu yıl yirmi dördüncüsünün gerçekleştirildiği alanında lider ve en anlamlı ürünlerden biri olan ‘’Bilişim 500 – İLK BEŞYÜZ BİLİŞİM ŞİRKETİ Araştırması’’ her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanla gerçekleşti.

En iyilerin ödüllendirildiği törende Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıya ve işbirliği yaratmak isteyen şirketlere önemli rehberlik görevini yürüten araştırma verileri Türkiye bilişim sektörünün referansı niteliğindeki ilk ve tek yayın olarak araştırma sonuçlarını açıkladı.

Ödüllerin sahipleri ile buluştuğu törene Bilişim sektörünün en üst düzey yöneticileri, yabancı Ticaret Ataşeleri ve basın yoğun ilgi gösterdi.

bilişim 500

Sistem Entegratörü ve İş Ortağı Sanallaştırma Yazılımı kategorisinin sahibi ESTE

10 yılı aşkın süredir bilişim alanındaki tecrübesiyle danışmanlık ve hizmetlerini sürdüren Este, Public ve Private Cloud, Modern Work & Security, Low- Code ile uygulama geliştirme, iş zekası ve değişim yönetimi gibi alanlara odaklanıyor.

Yayın sponsoru olarak da törende yer alan ve Este CTO’su Erdinç Kapucu’nun konuşması ile devam eden törende Kapucu “Türkiye’de bilişim pazarı hızla gelişmekte, mobil teknolojilerin yaygınlaşması, şirketlerin dijitalleşme çabaları , bu büyümeye önemli derece de katkı sağlamakta. Yerel ve Uluslararası şirketler mobil uygulama, siber güvenlik, yapay zeka gibi alanlarda faaliyetlerini hızla sürdürmeye devam ediyor.” Diyerek dijitalleşmenin ve yapay zekanın önemine, gelecekte teknolojileri nasıl etkileyeceğine dikkat çekti.

Konuşmasını “Hem Türkiye’de hem de yurt dışında faaliyet alanımızı büyütmek ve başarı hikayesi yazacağımız işlere imza atmak bizim en büyük motivasyonumuz.” diyerek sonlandırdı.