BLOG

26.07.2023

Power BI güncellemeleri – Haziran

POWER BI Haziran 2023 güncellemesine hoş geldiniz!

Bu ay, Power BI uygulamanız için heyecan verici yenilikler ile karşınızdayız.

Neler olmuş kısaca bir göz atalım;

Raporlama

  • Yeni kart görseli (Önizleme)

Bu son güncellemeyle, ana görsel galeride bulabileceğiniz yeni kart görsel özelliği sunuluyor. Dilerseniz Seçenekler > Önizleme özellikleri > Yeni kart görseli altından ön izleme özelliği olarak da erişebilirsiniz. Tüm alanları veya hesaplamaları ‘Veri’ alanına sürükleyip bırakarak birden fazla kart görüntüleyebiliyorsunuz.

No alt text provided for this image
  • Power BI Desktop’ta OneLake veri merkezi

Power BI Desktop’taki veri merkezi, verileri keşfetmek ve yeniden kullanmak için merkezi bir konum görevi görür. Son Fabric sürümüyle, veri merkezinin “OneLake veri merkezi” olarak yeniden adlandırıldı.

Power BI Desktop’taki OneLake Veri Merkezi, mevcut Yapı öğelerini yeniden kullanmanıza ve bunların üzerinde kendi veri kümelerinizi ve raporlarınızı oluşturmanıza olanak tanıyor.

No alt text provided for this image
  • Nesne Üzerinde Etkileşim – Güncellemeler

Mart ayında ön izleme için kullanıma sunulan yeni nesne üzeri etkileşim özelliği ile inşa menüsünü bir bölme olarak yeniden ekleme yeteneği getirildi.

No alt text provided for this image

Veri bağlantısı ve hazırlama

  • Yeni Kiracı Ayarları için Visual Cue Tanıtımı

Yönetici portalındaki görsel işaret sayesinde yöneticiler artık Power BI ortamlarında yeni ayarları kolayca tanımlayabilir ve yönetebilir.

  • Kiracı Yönetici Ayarları API’sı Tanıtımı

Tenant Admin Settings API ile, programlı olarak çok çeşitli yönetim ayarlarını zahmetsizce alabilirsiniz. Yalnızca tek bir API uç noktasıyla açık/kapalı durumu, güvenlik grubu yapılandırması vb. gibi gerekli tüm kiracı düzeyinde yönetici ayarlarına zahmetsizce erişebilirsiniz.

 

Hizmet

  • PowerPoint’te Hikaye Anlatma – Power BI kurumsal uygulamalarından görselleri ekleyin

Artık kurumsal uygulamalardan PowerPoint sununuza görseller ekleyebilirsiniz; yalnızca eklemek istediğiniz görselin bağlantısına ihtiyacınız olacak. Bağlantıyı almak için kurumsal uygulamanızı açın ve yerleştirmek istediğiniz görseli bulun. Görselin Diğer seçenekler (…) menüsünü açın, paylaş seçeneğini seçin ve ardından bu görsele bağla veya PowerPoint’te Aç’ı seçin. Oluşturulan bağlantıyı kopyalayın ve sununuzdaki eklentiye yapıştırın.

No alt text provided for this image

Power BI Hizmetinde veri modelinizi düzenleyin – Güncellemeler (ön izleme)

B2B konuk kullanıcıları için e-posta aboneliklerini kontrol etmeye yönelik yeni bir yönetici ayarıyla tanışın

Bir kiracı yöneticisi olarak, artık B2B konuk kullanıcıları için e-posta abonelikleri üzerinde gelişmiş denetime sahip olabileceksiniz. Yeni B2B konuk kullanıcıları; e-posta abonelikleri kurmasına ve abone olabilir ayarını açmasına, ayrıca kendi e-posta aboneliklerini oluşturmalarının yanı sıra kuruluşunuzdaki kullanıcıların B2B kullanıcılarını e-posta aboneliklerinin alıcıları olarak dahil etmelerine olanak tanır. Bu ayar devre dışı bırakıldığında, yalnızca kuruluşunuzdaki kullanıcılar e-posta abonelikleri ayarlayabilir ve bu aboneliklere abone olabilir.

No alt text provided for this image

Yönetici İzleme

Yeni Yönetici İzleme Çalışma Alanı, kiracınızı daha iyi yönetmenize yardımcı olmak için derlenmiş iç görüler sunar.

  • Power BI Kılavuz Belgeleri

 Power BI uygulama planlama kılavuzuna yeni bir dizi denetim ve izleme makalesi eklendi. Uygulama planlama kılavuzu, çeşitli konu alanları için temel eylemleri, karar verme kriterlerini, değerlendirmeleri ve tavsiyeleri içerir.

Power BI uygulama planlaması: https://aka.ms/PowerBIImplementationPlanning

Power BI benimseme yol haritası: https://aka.ms/PowerBIAdoptionRoadmap

Gömülü

  • Dakikalar içinde tümleşik Power BI kullanmaya başlayın

Bu demo ile, raporun uygulamanıza nasıl sığacağını ön izlemek için kopyalayıp yapıştırabileceğiniz kodu kolayca oluşturabilirsiniz. Kendi raporlarınızı oluşturmamış olsanız bile, uygulamanızda nasıl görüneceğini görmek için örnek raporumuz için demo kodu oluşturabilirsiniz.

  • Jupyter Not Defterlerinde anında Power BI raporları oluşturun

PowerBi-jupyter Python kitaplığının en yeni sürümü, doğrudan dizüstü bilgisayardaki verilerden yeni Power BI raporlarının oluşturulmasını sağlayarak, farklı araçlar arasında geçiş yapmaya veya dizüstü bilgisayardan herhangi bir dışarı aktarma işlemi gerçekleştirmeye gerek kalmadan anında iç görü sağlar.

No alt text provided for this image

Geliştiriciler

  • Power BI Desktop Geliştirici Modu

Power BI Desktop, projelerinizi yazmak, iş birliği yapmak ve kaydetmek için yeni bir yol sunuyor. Artık çalışmanızı bir Power BI Projesi (PBIP) olarak kaydedebilirsiniz. Proje olarak kaydederken, rapor ve veri kümesi tanımları basit, sezgisel bir klasör yapısında ayrı düz metin dosyaları olarak kaydedilir.

No alt text provided for this image

Görselleştirmeler

  • AppSource’ta yeni görseller

Bu güncelleme için yeni görseller;

o  swTable

o  Etiketli Yatay Madde İşaretli Grafik

o  Innofalls

o  Powerviz’den Sunburst Grafiği

o  Geri Yazma Izgarası

o  Archilogic Kat Planı Görselleştirme

o  Araç İpuçları ile Çok Çizgili Grafik

o  Datellers Pasta Barı

  • En etkileşimli şelale grafiklerini oluşturun

 ZoomCharts tarafından sunulan Drill Down Waterfall PRO, daha önce hiç olmadığı kadar çarpıcı grafikler oluşturmanıza olanak tanır ve aşağıdaki gibi özelliklerle grafiğinizin görünümü ve hissi üzerinde tam kontrol sağlar:

o  Alt toplamlar – veri kümenizdeki görüntü değerlerini ayarlayın veya görselimizin bunları sizin için otomatik olarak hesaplamasına izin vererek zamandan ve emekten tasarruf edin.

o  Zengin özelleştirme seçenekleri – artan, azalan ve toplam serilerini renkler, ana hatlar, sütun genişlikleri, sütun bağlayıcıları, değer etiketleri ve daha fazlası için ayrı ayrı özelleştirin.

o  Statik ve dinamik eşikler – verilerinizin net bir görsel temsili için 4’e kadar eşiğe sahip hedefleri gösterin.

o  Dokunmatik cihaz dostu – verileri hem fare hem de dokunmatik giriş cihazlarında kolayca keşfedin.

No alt text provided for this image
  • Nova Silva’dan PowerGantt Şeması

PowerGantt Grafiğinin son sürümünde, temel planlama eklemenize izin veren yeni bir özellik eklendi. Temel planlamayı, ana görev çubuğunun altında bulunan daha ince bir çubuk olarak görüntüleyebilirsiniz. Aşağıdaki resimde, mor çubuk temel planlamayı temsil eder.

No alt text provided for this image
  • MAQ Yazılımından Gelişmiş Lineer Gösterge (YENİ)

Herhangi bir sektörde, onları takip etmeden önce hedefler belirlemek normaldir. Bu görsel ile hedef değerlere yönelik ilerlemeyi izleyebilir, görselin temel ve premium işlevsellik paketiyle ayrıntılı analizler yapabilirsiniz.

Anahtar iş kullanımları:

o  Mali hizmetler: Yıl veya üç aylık dönem için tahsis edilen bütçelere göre bütçe tüketimini izleyin.

o  Satış: Yıl veya çeyrek için satış hedeflerine göre günlük veya haftalık ilerlemeyi takip edin.

o  Pazarlama: Pazarlama kampanyası hedeflerine göre gösterimler, görüntülemeler ve tıklamalardaki ilerlemeyi izleyin.

o  Operasyonlar: Günlük veya haftalık hedeflere göre günlük çıktıyı izleyin.

En yeni güncellemelerden haberdar olmak ve çözümlerimizle tanışmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.