BLOG

21.02.2024

Power BI Rapor Sunucusu’ndaki yenilikler

Power BI Rapor Sunucusu için Power BI Desktop’ın en son sürümlerindeki yenilikler hakkında bilgi edinin. Bu makale ana özellik alanlarını kapsar ve her yeni sürümle güncelleştirilir.

 

Şubat 2024

Bu sürümün odak noktası erişilebilirliktir. Power BI kullanıcıları, önceki yıl yapılan çalışmalarda bir devam olduğunu fark edecektir. 2024’te hem oluşturucular hem de tüketiciler için daha fazla kapsayıcılık sağlamaya devam ediyoruz.

Görme engelli rapor tüketicilerinin tek seçimli bir sayfadaki tüm görseller için tablosal veri almaları kolaylaştırıldı. Eklenen menü öğesi olan tablo olarak görselleri göster özelliğiyle verileri ihtiyaçlarına en uygun şekilde görüntülenebilir. Sütun ve çubuk grafikler için estetiği geliştiren genişletilmiş veri etiketleri ve daha fazla stil seçeneği sunacağız. Bu değişiklikler, bilişsel engelli nörodeğişken bireyler için ek bir avantajdır.

Raporlama

Görselleri tablo olarak gösterme

Tablo ve matriste önceki erişilebilirlik iyileştirmelerinden yararlanarak Görselleri tablo olarak göster adlı yeni bir görünüm modu sunar. Rapor görsellerini tek bir eylemle tablo biçiminde görüntüler. Kullanıcılar, öğrenme stillerine ve yardımcı teknolojilerin kullanımına bağlı olarak verileri metin tabanlı veya tablo biçiminde kullanmayı tercih edebilir. Görseller için bu ek biçim, kullanıcıların verileri ihtiyaçlarına en uygun şekilde görüntülemesine olanak tanır.

Bu yeni görünüm modu, Tablo olarak göster’in günümüzde tek tek görseller için temel alınan verileri görüntülemesine benzer. Görselleri tablo olarak göster seçeneği, etkileşim ve çapraz filtreleme özelliklerinin ek işlevselliğiyle geçerli rapordaki tüm sayfaların görsellerinin temel verilerini görüntüler.

Bu görünüm modunu etkinleştirmek için Görünüm açılan menüsüne gidin ve Görselleri tablo olarak göster’i seçin.

Resim1

İki görünüm arasında geçiş yapmak için Ctrl+Shift+F11klavye kısayolunu kullanın.

Resim2png

Sütun ve çubuk grafikler için diğer stil seçenekleri

Bu ay, Power BI’da sütun ve çubuk grafikler için yeni biçimlendirme iyileştirmeleri geliyor. Bu eklemeler veri görselleştirmenizi geliştirerek daha etkili analiz ve hikaye anlatımı özelliklerine olanak tanır. Şimdi kullanılabilen yeni özelliklerin listesi aşağıdadır.

Resim3png

 

Önemli Geliştirmeler

  • Tümüne veya SerisineAyarlar Uygula: Biçimlendirme seçeneklerini tüm kategorilere genel olarak uygulama çok yönlülüğünün keyfini çıkarın veya bunları her benzersiz seri için zahmetsiz ve verimli bir şekilde uyarlayın.
  • Saydamlık Denetimi: Artık dolgu rengi saydamlığını ayarlayarak mükemmel görünürlük ve tasarım dengesi elde edebilirsiniz.
  • Kenarlık Özelleştirme: Üstün denetim elde ederek artık eşleşmeyen duyarlığa sahip kenarlıklar ekleyebilir, ayrı bir renk seçebilir veya sütunun dolgusuyla eşleştirebilir ve şık bir görünüm için hem kenarlığın genişliğini hem de saydamlığını tanımlayabilirsiniz.
  • Düzen: Aralık kartını yeni Düzen kartı olarak yeniden adlandırdık, serileri ters çevirmenizi sağlayan tanıdık Ters Düzen geçiş düğmesini yeniden konumlandırdık ve Değere Göre Sırala, Kategoriler arasında boşluk ve seriler arasında boşluk sağladık. Kümelenmiş sütunlar ve çubuk grafiklerle artık yığılmış seriyi Erode veya Explode etme seçeneğiniz vardır.
  • Gelişmiş şerit ayarları: Eşleşen seri rengi veya renk seçimi, saydamlık, kenarlık rengi eşleştirme veya renk seçimi, kenarlık genişliği ve kenarlık aralığı gibi bir dizi seçenekle seriyi vurgulayın veya görsel süreklilik oluşturun.

Bu özellikler, içgörülerinizin netlik ve stil ile öne çıkmasını sağlayarak verilerinizi sunma konusunda size daha fazla esneklik ve yaratıcı özgürlük sağlamayı amaçlar. Yeni özellikleri keşfetmenin ve Power BI’daki verilerinizle ilgi çekici anlatılar oluşturmanın keyfini çıkarın.   Kapsamlı bilgi için sütun ve çubuk grafiklere yönelik yeni özellikler hakkında bu blog gönderisini inceleyin.

Veri etiketleri için genişletilmiş özelleştirme

Veri etiketlerinin de daha fazla seçeneği vardır. Raporlama gereksinimlerinize sorunsuz bir şekilde uymanız için genişletilmiş özelleştirme seçenekleri sağlayan veri etiketlerine yönelik yeni gelişmiş özellikleri keşfedin. Ek ölçümlerin tümleştirilmesini sağlayarak veri analizi deneyiminizi önemli ölçüde geliştirir. İşte bu ayın öne çıkanları.

Resim4png

Önemli Geliştirmeler

Grafiklerinizdeki veri yoğunluğunun artırılması için veri etiketlerinin bu yeni özelliklerini keşfedin. Bu ilerlemeler sütun, çubuk, çizgi ve şerit grafiklerinde kullanılabilir.

  • Başlık: Yeni Başlık kartı özelliği, veri etiketlerinizde gösterge alanlarının görüntülenmesini sağlar ve daha temiz bir görünüm için göstergeyi atla seçeneği sunar. Ayrıca farklı veri alanları, ayarlanabilir yazı tipi stili, renk ve saydamlık kullanarak özelleştirilmiş veri etiketi başlıklarına izin verir.
  • Değer: Alan kutusunda veri etiketinizin etkin alanını kolayca belirleyin. Yazı tipi, renk, saydamlık ve daha fazlası gibi özelleştirme seçeneklerinin yanı sıra boş değer görünümü için yeni bir özellik ile bunu başka bir alanda değiştirmek hızlı ve kolaydır.
  • Ayrıntı: Yeni Ayrıntı kartı özelliğimiz, veri etiketlerinize ikincil bir ölçümün eklenmesine izin vererek yeni bir potansiyel ortaya çıkarmanızı sağlar. Ek değer eklemek için herhangi bir alanı seçin ve tüm biçimlendirme seçenekleri elinizin altındadır.
  • Görsel etiket düzeni: Şık bir tek satırlı veri etiketi veya çok satırlı veri etiketi arasında istediğiniz yerde seçim yapmanızı sağlayan yeni bir özellik.

Daha ayrıntılı bilgi için bu yeni veri etiketi özellikleri hakkında blog gönderisine bakın.

Power BI Rapor Sunucusu yayın temposunun Eylül, Ocak ve Mayıs olduğunu unutmayın.

Danışmanlık hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak ve Power BI özelliklerini keşfetmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.