BLOG

06.11.2023

Power BI Ekim Yenilikleri

Raporlama

Power BI Desktop OneDrive ve SharePoint entegrasyonu

OneDrive ve SharePoint entegrasyonları artık Power BI Desktop’ta her zamankinden daha kolay! OneDrive ve SharePoint’te raporları açma, kaydetme ve paylaşma özelliği Mayıs ayında ön izlemeye sunulmuş olsa da, bu özellikler artık iyileştirilmiş ve varsayılan olarak açıktır.

Bunları yapabilirsiniz:

  • OneDrive ve SharePoint’te depolanan raporları dosya menüsü aracılığıyla açın.
  • Dosyaları doğrudan OneDrive ve SharePoint’e kaydedin.
  • OneDrive ve SharePoint’te depolanan raporları doğrudan Power BI Desktop’tan paylaşın.

Share reports stored in OneDrive and SharePoint directly from Power BI Desktop

  • Bunlar önemli değişikliklerdir çünkü çoğu Power BI yazarı, Power BI hizmeti aracılığıyla raporlarını yayınlamadan önce OneDrive ve SharePoint’i kullanarak raporları üzerinde işbirliği yapar. Bu yeni güncellemeler iş akışlarını kolaylaştıracak. Anlık raporlama daha kolay ve basit hale getirildi ve yeni başlayan kullanıcılar tanıdık Office arayüzünden memnun kalacak.

 

  • Yeni Masaüstü özellikleri, OneDrive ve SharePoint’te depolanan Power BI raporlarını doğrudan tarayıcınızda görüntüleme özelliğiyle tamamlanıyor. Daha önce OneDrive veya SharePoint’te depolanan bir raporu görüntülemek için hem Power BI dosyasının hem de Power BI Desktop’ın indirilmesi gerekiyordu. Yeni özellik, kullanıcıların raporlarıyla saniyeler içinde etkileşim kurmasına olanak tanıyor.

Example of viewing Power BI reports in OneDrive and SharePoint document libraries.

Nesne İçi Etkileşim Güncellemeleri

Yeni! Veri açılır menüsünde Tarih Hiyerarşisi
Tarihlerle çalışırken hiyerarşiden ham tarih alanına geçiş yapmayı seçebilirsiniz. Bu, doğrudan tarih alanına sağ tıklandığında da kullanılabilir. Daha fazla keşfedilebilirlik sağlamak için, artık veri açılır penceresinde tarih hiyerarşisi ile ham tarih arasında geçiş yapma olanağını da ekledik.

1. Seçenek: Sağ tıklamayı kullanarak değiştirme

Date Hierarchy on data flyout swap using right click

Yeni! 2. Seçenek: Veri açılır penceresini kullanarak değiştirme

Date Hierarchy on data flyout swap using flyout

Yeni! Doğrudan metin düzenleme için yer tutucu metin

Daha önce, Tablolar için başlık gibi bir metin öğesi açıldığında, karakterleri doğrudan nesnenin üzerine yazmaya başlamak için ayrılmış alan yoktu. Kullanıcıların başlık eklemek için biçim bölmesine gitmesi gerekiyordu. Artık “otomatik” değeri olmayan bir metin öğesini etkinleştirirken, kullanıcıların doğrudan görsel üzerine yazmaya başlayabilmeleri için bir yer tutucu gösteriliyor.

Placeholder text for direct text editing

Doğrudan metin düzenlemeyi kullanırken, yanlışlıkla tüm karakterleri silmeniz ancak metin öğesinin hâlâ AÇIK olması durumunda yer tutucuların da göründüğünü göreceksiniz. Bu da yine geri dönebilmeniz için alanı ve nesne üzerinde bir metin değeri ayırır. Yer tutucular yalnızca düzenleme sırasında görseller seçildiğinde görünür; görselin seçiminin kaldırılması tüm yer tutucuları kaldırır, böylece yazarlar nelerin yayınlanacağını önizleyebilir.

Yeni! Şerit ve Huni grafikleri artık nesne üzerinde biçimlendirmeyi destekliyor.

Ribbon charts now support on-object formatting

Funnel charts now support on-object formatting

Masaüstünde Power BI Giriş Sayfası

Power BI Home, masaüstü uygulamasındaki tüm Power BI etkinlikleriniz için tanıdık ve merkezi bir “ev” sağlamak üzere yeniden tasarlanmış bir evdir. Amacımız verimliliğinizi artırmak ve içeriği keşfetmenizi ve tüketmenizi kolaylaştırmaktır.

Power BI Home ile dosyalarınıza ve raporlarınıza erişmek için artık birden fazla menü veya sekmede gezinmenize gerek yok. Bu sezgisel arayüz, diğer popüler ofis ürünlerine benzer şekilde, raporlarınızı tek bir yerden zahmetsizce yönetebileceğiniz bir merkez görevi görür.

İster deneyimli bir Power BI kullanıcısı olun ister platformda yeni olun, Power BI Home tüm Power BI etkinliklerinizde tutarlı ve sorunsuz bir deneyim sağlar.

Artık şunları yapma olanağına sahipsiniz:

  • Doğrudan yeni ana ekrandan yeni bir rapor başlatın.
  • Bizim seçtiğimiz önerilerden raporlara erişin.
  • Hızlı Erişim listeleri aracılığıyla en son raporlarınızı bulun.

Locate your most recent reports through the Quick Access lists

Power BI Veri Kümeleri ve Analiz Hizmetlerindeki bileşik modeller için veri tekilleştirme kuralları

Modelinizdeki tablo ve hesaplamaların benzersiz adları olmalıdır. Power BI Veri Kümeleri ve Analiz Hizmetlerinde bileşik modeller kullanıyorsanız tabloların ve ölçü adlarının yinelenen adlara sahip olduğu ve benzersiz olmadığı bir duruma düşmek kolaydır. Bu noktaya kadar, bu durum gerçekleştiğinde tablolardan veya ölçümlerden birinin adı sizin için yeniden adlandırılıyordu. Örneğin, iki kaynaktan bileşik bir model oluşturduysanız ve her iki kaynak da ‘Müşteriler’ adında bir tablo tanımladıysa, tablolardan birinin adı ‘Müşteri 2’ olarak değiştirilecektir. Bu da ‘Müşteri 2’ tablosunun hangi kaynaktan geldiği belli olmadığından kafa karıştırıcı durumlara yol açtı. Aynı durum ölçümler için de geçerlidir: Her ikisi de ‘Toplam Satış’ adı verilen bir ölçüm içeren iki kaynağınız varsa, bileşik modelde bunlardan birinin adı ‘Toplam Satış 2’ olarak değiştirilir.

Bu ay size daha fazla kontrol veriyoruz! Başka bir kaynaktan alınan tablolar veya ölçümlerle ad çakışmasını tahmin ettiğinizde, artık bileşik modeldeki bir kaynağa ad belirsizliğini giderme kuralı uygulayabilirsiniz. Tablo adlarına, ölçü adlarına veya her ikisine birden önek veya sonek olarak eklenecek bir metin ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, bu metni yalnızca bir çoğaltma meydana geldiğinde veya her zaman eklenmesini tercih ediyorsanız eklemeyi seçebilirsiniz. Yukarıdaki örneğe dönecek olursak, birleştirdiğiniz kaynaklardan birinin pazarlama, diğerinin ise satışla ilgili olduğunu varsayalım. Artık kaynak bağlantısında, pazarlama kaynağındaki ‘Müşteri’ tablosunun ‘Müşteri (pazarlama)’ olarak adlandırılması için bir veri tekilleştirme kuralı ayarlayabilirsiniz:

Deduplication rules for composite models on Power BI Datasets and Analysis Services

Bu seçenekleri, bir Power BI veri kümesine veya Analysis Services modeline bileşik model bağlantısı kurduğunuzda gösterilen iletişim kutusundaki Ayarlar altında bulacaksınız:

find these options under Settings in the dialog that shows when you set up the composite model connection to a Power BI dataset or Analysis Services model

Bağlantıları yapıp tekilleştirme kuralını ayarladıktan sonra alan listeniz, kurduğunuz tekilleştirme kuralına göre hem ‘Müşteri’ hem de ‘Müşteri (pazarlama)’ gösterecektir:

your field list will show both ‘Customer’ and ‘Customer (marketing)’ according to the deduplication rule you set up

Şunları yapabileceğinizi unutmayın:

  • Metnin tabloya veya ölçü adına önek veya sonek olarak eklenmesini isteyip istemediğinizi belirtin
  • Tekilleştirme kuralını tablolara, hesaplamalara veya her ikisine de uygulayın
  • Tekilleştirme kuralını yalnızca ad çakışması oluştuğunda uygulamayı veya her zaman uygulamayı seçin. Varsayılan, kuralı yalnızca çoğaltma gerçekleştiğinde uygulamaktır. Örneğimizde, satış kaynağında kopyası olmayan, pazarlama kaynağındaki herhangi bir tablo veya hesaplamada ad değişikliği yapılmayacaktır.

Bir tekilleştirme kuralı belirtmezseniz veya belirttiğiniz tekilleştirme kuralları ad çakışmasını çözmezse, standart tekilleştirme eylemleri yine de uygulanır.

Modelleme

Veri modelinizi Power BI Hizmeti – Güncellemeler’de düzenleyin

Hizmet özelliğindeki yeni veri modeli düzenlemesi Nisan ayında önizlemeye sunuldu.  Bu ayın sonlarında gelecek iyileştirmeler aşağıda verilmiştir:

İlişkiler iletişim kutusunu yönet

Artık Hizmetteki veri modelinizdeki tüm ilişkileri kolayca görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz! Ana Sayfa sekmesinde ‘İlişkileri yönet’ düğmesini seçmeniz yeterlidir.

‘Manage relationships’ button

Bu, tüm ilişkilerinizin temel özellikleriyle birlikte tek bir uygun konumda kapsamlı bir görünümünü sağlayan yenilenmiş ‘İlişkileri yönet’ iletişim kutusunu açacaktır. Buradan yeni ilişkiler oluşturmayı veya mevcut bir ilişkiyi düzenlemeyi seçebilirsiniz.

revamped ‘Manage relationships’ dialog

Ayrıca, önem düzeyine ve çapraz filtre yönüne göre modelinizdeki belirli ilişkileri filtreleme ve bunlara odaklanma seçeneğine de sahipsiniz.

option to filter and focus on specific relationships in your model based on cardinality and cross filter direction

Özellikler bölmesinde hesaplama grubu yazma ve ilişkiler oluşturma ile model gezgininin genel önizlemesi

Model gezgininin artık model görünümünde genel önizlemeye sunulduğunu duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Tüm veri kümesi anlamsal modelleme nesnelerinizi tek bir yerde görebilir ve bunlar arasında kolayca gezinebilirsiniz. Son olarak anlamsal modelin tam görünürlüğü!

Full visibility of the semantic model

Artık veri kümesi anlamsal modeli için ek bir özellikler bölmesi gösteriliyor.

Ayrıca Veri bölmesinde yeni simgeler de gösteriliyor! Veri bölmesi ve özellikler bölmesi için ek kullanıcı arayüzü değişiklikleri Aralık ayına kadar devam edecek.

new icons are also showing on the Data pane

Ayrıca, ölçü gruplarının her zaman en üstte gösterileceğini, ardından hesaplama gruplarının ve son olarak da modeldeki diğer tabloların gösterileceğini unutmayın.

Model gezgininden artık yalnızca hesaplama gruplarını hesaplama öğeleriyle birlikte görmekle kalmaz, aynı zamanda bunları Masaüstünde oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz! Hesaplama grupları, dinamik hesaplamaları mevcut ölçümlerinize uygulamanıza olanak tanıyan güçlü bir özelliktir. Örneğin, yıl başından bugüne, çeyrek başından bugüne veya ay başından bu yana gibi hesaplama öğeleri olarak zaman zekası işlevlerini modelinizdeki herhangi bir ölçüme uygulayan bir hesaplama grubu oluşturabilirsiniz. aka.ms/calculationgroups adresinden daha fazla bilgi edinin. Bunları Masaüstünde yazmak için model görünümüne gidin ve Veri bölmesinin yeni “Model” sekmesine tıklayın. Hesaplama grupları düğümüne tıklarsanız yeni bir tane oluşturmak için üç seçeneğiniz vardır. (1) Şerit düğmesi, (2) İçerik menüsü, (3) Özellikler bölmesi.

three options to create a new one. (1) Ribbon button, (2) Context menu, (3) Properties pane

“Yeni hesaplama grubu”na tıkladıktan sonra, örtülü ölçümleri engelleme model özelliği kapalı değilse, hesaplama grubunu oluşturmak için bu ayarın açık olması gerektiği size söylenecektir.

if you do not have the model property discourage implicit measures turned off, you will be told this setting needs to be on to create the calculation group

Etkinleştirildiğinde hesaplama grubu oluşturulur ve mevcut ölçümlerinize uygulamak istediğiniz DAX ifadesini tanımlamak için doğrudan ilk hesaplama öğesine yönlendirilirsiniz.

define the DAX expression you want to apply to your existing measures

Bu DAX ifadesini DAX formül çubuğunda değiştirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, özellikler bölmesinden hesaplama öğesine bir dinamik biçim dizesi de ekleyebilirsiniz.

Hesaplama öğeleri düğümünün veya hesaplama grubunun bağlam menüsünden (sağ tıklama) ve Hesaplama öğeleri düğümünün özellikler bölmesinden yeni hesaplama öğeleri oluşturulabilir.

New calculation items can be created from the context menu (right-click) of the Calculation items node or the calculation group, and in the properties pane of the Calculation items node

Hesaplama öğelerinin sırasının kontrolü, Hesaplama öğeleri düğümü özellikleri bölmesinde veya hesaplama öğelerinin içerik menüsü (sağ tıklama) kullanılarak yapılabilir!

Calculation items node properties pane or using the context menu (right-click) of the calculation items themselves

Artık model gezgininde mevcut olan başka bir seçenek de özellikler bölmesinde ilişkiler oluşturma yeteneğidir. Özellikler bölmesindeki ilişkileri düzenlemenin, verileri önizlemeden veya Değişikliği uygula’yı tıklatana kadar doğrulamadan tablo ve sütunları kolayca değiştirmenize olanak sağlaması gibi, bu deneyim artık ilişkiler oluşturmak için de kullanılabilir. Model gezgini İlişkiler düğümünden yeni bir ilişki seçmeniz yeterlidir.

choose a new relationship from the model explorer Relationships node

Bu, doldurulması ve hazır olduğunda uygulanması gereken boş bir ilişki özellikleri bölmesi gösterecektir!

 empty relationship properties pane to fill out and then apply when ready

Model gezgini, Masaüstünde henüz yazma yolları olmayan diğer modelleme özelliklerini gösterir. Bu özellikler bakış açıları ve kültürlerdir. Bunların yine de XMLA yazma harici araçları aracılığıyla veya doğrudan XMLA aracılığıyla Masaüstü dışında yazılması gerekecektir. XMLA yazma hakkında daha fazla bilgi edinmek için Dataset connectivity and management with the XMLA endpoint in Power BI – Power BI | Microsoft Learn  ve External tools in Power BI Desktop – Power BI | Microsoft Learn. Son olarak Analiz Hizmetleri tablolu modellerinde  Perspectives in Analysis Services tabular models | Microsoft Learn hakkında daha fazla bilgi edinin. Power BI raporlarının kişiselleştirilmiş görseller özelliğiyle iyi çalışan Microsoft Learn Kullanıcıların bir rapordaki görselleri kişiselleştirmesine izin verin: Let users personalize visuals in a report – Power BI | Microsoft Learn. Ve kültürler anlamsal modellerin çeviri özellikleridir; daha fazla bilgi için Analiz Hizmetlerinde Çeviriler tablolu modellerde bilgi edinin: Translations in Analysis Services tabular models | Microsoft Learn.

Bu özellikler Power BI Desktop’ın en son sürümünde mevcuttur. Bunları kullanmak için lütfen model gezgininin genel önizleme anahtarını açın. GLOBAL bölümünde Dosya > Seçenekler ve ayarlar > Seçenekler > Önizleme özellikleri seçeneğine gidin.

Go to File > Options and settings > Options > Preview features in the GLOBAL section

Veri bağlantısı

Kar Tanesi (Bağlayıcı Güncellemesi)
Snowflake bağlayıcısı, “LIMIT 1” sorgularının daha iyi uygulanmasını destekleyecek şekilde güncellendi ve bu da performans iyileştirmeleri sağladı.

Planview OKR (Yeni Bağlayıcı)

Planview Hedefleri ve Temel Sonuçlar (OKR’ler), temel kurumsal hedefleri tanımlamak ve bu hedeflere ulaşma yönündeki ilerlemeyi izlemek isteyen kuruluşlar tarafından benimsenen sonuç odaklı bir çerçevedir. OKR’lerin tanımlanması, kuruluşların “Nereye gitmek istiyoruz?” Sorularını yanıtlamasını sağlayarak organizasyonel netlik yaratır. (hedefler) ve “Oraya ulaşma çabalarımızı nasıl ölçeceğiz?” (anahtar sonuçlar). OKR’ler kuruluş, portföy, program veya ekip gibi bir organizasyon yapısının farklı düzeylerinde oluşturulabilir ve üst/alt ilişkiler kullanılarak birbirine bağlanır. Organizasyonel ve ekip hedeflerini hiyerarşik bir şekilde bağlamak, iş dağıtımını şirket stratejisiyle uyumlu hale getirir ve organizasyon tarafından sağlanan değere tek bir bakış açısı sağlar. Şimdi özel bağlayıcı Planview OKR ile OKR verilerinize bağlanın.

BitSight Güvenlik Derecelendirmeleri (Bağlayıcı Güncellemesi)

BitSight Güvenlik Derecelendirmeleri bağlayıcısı küçük hata düzeltmeleriyle güncellendi.

Starburst Enterprise (Connector Update)

Starburst Enterprise bağlayıcısı güncellendi. İşte Starburst ekibinin sürüm notları:

  • Yerel Sorgular (Özel SQL) için destek eklendi. Kullanıcılar, hem İçe Aktarma hem de Doğrudan Sorgu modlarında Starburst kümelerine karşı kendi SQL sorgularını yazabilirler.
    • Starburst ODBC Sürücüsü sürüm 2.0.15.1021 veya üzerini gerektirir.
  • Katalog ağacını ilk kez görüntülerken performansı artıran, tüm bağlantı modları için Meta Verilerin Tembel Değerlendirmesi tanıtıldı.
  • Diğer ODBC bağlantı parametrelerinin kullanılmasına izin vermek için Gelişmiş Bölüm’e isteğe bağlı Bağlantı dizesi (kimlik bilgisi olmayan özellikler) eklendi.
  • Birden fazla Atarburst veya ayrı olarak bağlanan kümeler arasında ayrım yapılmasına olanak sağlamak için veri kaynağı ekranı, Starvurst Kurumsal’dan bağlantı ayrıntılarına dayalı bir değere ({“Ana Bilgisayar”:”sep.example.com”, “Bağlantı Noktası”:”443”}) değiştirildi.
  • OAuth 2.0 kimlik doğrulaması için 8443 numaralı bağlantı noktasıyla ilgili sorun düzeltildi.
  • Zaman damgası sütunlarıyla sorgunun katlanması düzeltildi.

Hizmet

OneLake veri merkezi – Verilerinize hızlı erişim

OneLake veri merkezi, kullanıcıların mevcut kurumsal verileri bulup yeniden kullanabileceği merkezi konumdur. Kullanıcıların verilerine göz atmalarına ve daha iyi kararlar almalarına yardımcı olabilecek öngörüleri keşfetmelerine olanak tanır.

 

Gezgin bölmesi – Hızlı erişim

Gezgin bölmesi, kullanıcıların çalışma alanları hiyerarşisinde gezinmesine ve veri öğelerinin kapsamını belirli bir çalışma alanına göre belirlemesine olanak tanır. Son geliştirmelerle birlikte Explorer bölmesinin üst kısmına bir Hızlı erişim bölümü ekledik. Hızlı erişim bölümü etkin çalışma alanını, sabitlenmiş çalışma alanlarını ve son kullanılan çalışma alanlarını içerir.

Favori öğeler

Bir diğer yeni özellik ise favori öğelerdir. Kullanıcılar artık daha önce Power BI’da favori olarak işaretlenen öğeleri görüntülemek için filtre uygulayabilir. Kullanıcılar ayrıca veri merkezi deneyimindeki öğeleri favorilere ekleyebilir ve ayrıca Ana Sayfa ve Göz Atma dahil tüm deneyimlerde de görünürler. Bu özellik, kullanıcıların kendileri için en önemli veri öğelerini takip etmelerine yardımcı olur.

favorite options in OneLake data hub

Dağıtım ardışık düzenleri – Özelleştirilmiş bir ardışık düzen nihayet burada!

2-10 aşamadan oluşan özelleştirilmiş bir dağıtım hattı oluşturun

Uzun bir bekleyişin ardından nihayet geldi: 2-10 aşamadan oluşan özelleştirilmiş bir dağıtım hattı!
Ekim ayının ikinci haftasından itibaren, oluşturma sürecine eklediğimiz yeni bir adımla, yeni dağıtım hattınızın oluşturulmadan bir dakika önce kaç aşamaya sahip olacağına karar verebileceksiniz:

customize your stages for pipeline

Her aşama için kendi adınızı belirleyebilirsiniz, ancak bu konuda çok fazla endişelenmeyin çünkü bu adlar daha sonra yeni aşama ayarları bölmesi aracılığıyla herhangi bir zamanda değiştirilebilir (giriş noktası, aşama adının yanında bulunur):

pipeline stage settings

Ancak dağıtım hattının oluşturulmasından sonra aşama sayısı değiştirilemez.
Bununla birlikte, mevcut dağıtım ardışık düzenlerinin özelleştirilmesi mümkün değildir ve mevcut bir dağıtım ardışık düzenini 2 veya 4+ aşamalı bir ardışık düzene geçirmek için yenisinin manuel olarak oluşturulması gerekir; böylece çalışma alanlarının mevcut dağıtım ardışık düzeninden atanması kaldırılır ve yeniden oluşturulur.

Aşamalar arasında gezinmek için sağ üst köşedeki okları kullanın:

navigate between stages

Dağıtım ardışık düzeni çoklu görevi

Dağıtım işlem hatları, platformun heyecan verici yeni çoklu görev özelliğine katıldı; bu özellik, bir öğeyi veya dağıtım hattını açtığınızda sol gezinme çubuğunda yeni bir sekme açar. Artık aynı DP/çalışma alanlarındaki 10 explorer sekmesiyle karşılaşmanıza gerek yok!

new multitasking UI for pipelines

Dağıtım işlem hatları ana sayfasına yeni bir giriş noktası

Son olarak Dağıtım işlem hatlarına yeni bir giriş noktası eklendi. Çalışma alanları listesinin en altında bulunur ve Dağıtım ardışık düzenleri ana sayfasına yönlendirir:

new entry point to Deployment pipelines main page

Görselleştirmeler

AppSource’ta yeni görseller

  • Adım Filtresi

ValQ Planı

valQ Planı, çok sayıda dönüşümsel güncellemeye ve basitleştirilmiş kodsuz deneyime sahip, valQ’nun daha yeni ve yeniden tasarlanmış Power BI sertifikalı sürümüdür.

valQ, kullanıcıların karmaşık iş planları, olası simülasyonlar oluşturmasına, bütçeleri, tahminleri ve senaryoları oluşturup karşılaştırmasına yardımcı olur; üstelik bunların tümü Microsoft Power BI içindedir. Bağımsız ve entegre iş planlama yazılım aracınız olarak veya mevcut planlama platformlarınızla birlikte kullanılabilir.

YT video URL’si – https://www.youtube.com/watch?v=w4AFQzr58j4

Öne çıkan özellikler:

  1. Senaryo Planlama, Stratejik Planlama veya Değer Odaklı Ağaçlar ve Olursa Simülasyonları gibi Niş Kullanım Örnekleri.
  2. Tipik Planlama kullanım örnekleri: Finansal planlama ve analiz (FP&A), 3 bildirimli finansal modelleme ve Tedarik Zinciri Talep Planlaması vb.
  3. Kodsuz otomatik tahmin algoritmaları ve hedef arama ile sürekli tahminleriniz için Excel benzeri ızgara girişi deneyimi
  4. Entegre raporlama: Varyans raporlaması için tek tıklamayla IBCS şablonları, canlı grafikler ve tablolar içeren sunum modu, Excel ve PDF’ye gelişmiş aktarım
  5. Sezgisel modelleme: Önemli ölçüde geliştirilmiş formül düzenleyici deneyimi, dinamik şablon oluşturma ve daha fazlası
  6. Zaman zekası: 90 günlük hareketli tahminler, 52 haftalık tahminler ve hatta 10 yıllık stratejik planlar oluşturmanıza olanak tanıyan 12’den fazla dönemi destekler

ValQ Planı doğrudan Microsoft AppSource’tan satın alınabilir.

ValQ Plan visual

Powerviz’den Tarih Seçici

Power BI için Üstün Tarih Dilimleyici.

Tarih Seçici görseli, Ön Ayarlar, Açılır Pencere modu, Varsayılan Seçim, Temalar ve daha fazlası gibi çok istenen özelliklerin yanı sıra modern bir takvim görünümüyle birlikte gelir.

Bu, tüm Power BI raporları için olmazsa olmaz bir tarih dilimleyicidir. Marka stili rehberinize uyacak ve iş ihtiyaçlarınızı karşılayacak zengin biçimlendirme seçeneklerine sahiptir.

ANA ÖZELLİKLER:

Görüntüleme Modu: Açılır Pencere ve Kanvas modları arasında seçim yapın.

Ön Ayarlar: Bugün, Geçen Hafta, YTD, MTD gibi yaygın olarak kullanılan birçok ön ayar veya alanı kullanarak kendi ön ayarınızı oluşturun.

Varsayılan Seçim: Kullanıcı raporu herhangi bir özel DAX olmadan açtığında istenen dönemin seçimini zorunlu kılın.

Filtre Türü: Aralık ve Başlangıç/Bitiş türleri arasında seçim yapın.

Çoklu Tarih Aralığı: Birden fazla tarih aralığı seçme esnekliği.

Temalar: Tam özelleştirmeyle 15’ten fazla önceden oluşturulmuş tema.

Tatiller ve Hafta Sonları: Çoklu biçimlendirme seçenekleri.

JSON’u İçe/Dışa Aktar: Şablonlar oluşturun ve tasarımlarınızı paylaşın.

Date Picker by Powerviz visual

Detaya Gitme Ağı PRO: Kategorik İlişkileri Kolaylıkla Gösterin

Zoom Charts tarafından sunulan Drill Down Network PRO, kategorik verileri zahmetsizce görselleştirmek için tasarlanmıştır ve kategori yapısına dayalı ilişkileri otomatik olarak algılar. Mevcut kategori bazlı verilerinizi birkaç düzenlemeyle kullanın ve her veri kategorisi arasındaki ilişkilerin okunmasını kolaylaştıran etkileşimli bir grafiği hızla oluşturun.

Ana Özellikler:

  • Çapraz grafik filtreleme – veri noktalarını doğrudan grafikler üzerinde seçerek dilimleyicileri ortadan kaldırın
  • Kategori bazlı özelleştirme – görüntüyü düğüme uygulayın ve türünü, şeklini, rengini ve yazı tipini seçin
  • Bağlantı stili – ‘başlangıç’ ve ‘bitiş’ dekorasyonlarını yapılandırın ve bağlantı değerini gösterin
  • 9’a kadar veri kategorisini görüntüleyin
  • Dokunmatik girişli cihaz dostu; verileri herhangi bir cihazda keşfedin

Popüler kullanım durumları:

  • Muhasebe ve Finans – maliyet ilişkilendirmesini göster
  • İnsan Kaynakları – maaş verilerini departmana göre analiz edin
  • Üretim – üretim hacimlerini ürüne veya fabrikaya göre haritalayın
  • Satış ve Pazarlama – pazarlama kampanyalarını görselleştirin

Drill Down Network PRO visual

ZoomCharts Detaylandırma Görselleri, etkileşimli detaylandırmalar, akıcı animasyonlar ve zengin özelleştirme seçenekleriyle bilinir. Etkileşimleri, seçimleri, özel ve yerel araç ipuçlarını, filtrelemeyi, yer imlerini ve içerik menüsünü desteklerler. İş kullanıcılarının her cihazda seveceği, görsel olarak çekici ve sezgisel raporlar oluşturmak için bunları kullanın.

Harita 2.1

Yeni yayımlanan TMap 2.1, Donut Haritası, Choropleth Haritası, Çubuk Grafik Haritası, Pasta Grafiği Haritası ve Yığılmış Çubuk Grafik Haritasını coğrafi bölge adlarına göre detaylandırmak için yeni özellikler ekledi.

Haritaların coğrafi bölge adlarına göre detaylandırılması, önceden oluşturulmuş çokgen katmanlarından oluşan bir hiyerarşi hazırlanmasına gerek duymaz ve veri uzmanının, farklı coğrafi bölge düzeylerindeki verilerden daha derin içgörüler elde etme konusunda zaman ve maliyetten tasarruf etmesini sağlar.

Ekran Görüntüsü 1 (A şirketinin Asya’daki alt bölgelere göre satışına ilişkin ayrıntılı çörek haritası)

TMAP 2.1 visual

Coğrafi bölgeleri yeniden hizalamak çok daha kolay hale gelecektir çünkü yalnızca en alt seviyedeki coğrafi bölgenin adını değiştirmeniz yeterli olacaktır ve detaya inme işlemi sırasında üst seviye için çokgen katmanı otomatik olarak oluşturulacaktır.

Ekran görüntüsü2 (A şirketinin Asya’daki satışı için yeniden düzenlenen alt bölgelere göre ayrıntılı halka haritası)

TMAP 2.1 drill down visual

Inforiver Enterprise, Fabric Lakehouse & Warehouse’a geri yazma özelliği getiriyor

Inforiver artık Power BI’dan üç yeni veri geri yazma hedefini destekliyor: Microsoft Fabric Lakehouse, Fabric Datawarehouse ve Dataverse’nin yanı sıra diğer popüler DWH, DL ve Veritabanları.

Inforiver visual

En son Inforiver Enterprise sürümü, bu kullanım durumları için Fabric’e geri yazmayı destekler.

  • Doğrudan Power BI raporlarına girerek/düzenleyerek iş projeksiyonları oluşturun.
  • Gerçek ve tahmin veri serilerini harmanlayarak değişen tahminler oluşturun ve yönetin.
  • İşletme, İB veya departman düzeyinde dinamik simülasyonlar oluşturun ve seçilen tahsis/dağıtım yöntemlerine göre projeksiyonları (en üste doğru) toplayın veya projeksiyonları (ayrıntılı boyutlara) dağıtın.
  • Her biri kendi simülasyon setini içeren birden fazla senaryo oluşturun.
  • Yorumlar ve dizili konuşmalar da dahil olmak üzere verileri geri yazın
  • Periyodik rapor anlık görüntüleri oluşturun.
  • Birden çok veri giriş türünü ve okuma modunda birden fazla Power BI kullanıcısından geri yazmayı destekleyin.

Yukarıdaki özellikler, gelişmiş denetim, güvenlik ve yönetişim yetenekleriyle birleştiğinde Inforiver’ı pazardaki en gelişmiş veri girişi ve geri yazma çözümü haline getirir.

Inforiver, aşağıdaki dağıtım yapılandırmalarında geri yazmayı destekler: (a) Inforiver tarafından yönetilen Azure SAAS hizmeti veya (b) müşteriler tarafından kendi özel kiracılarında yönetilir.

 

Ekim ayı güncellemeleri buraya kadar! Danışmanlık ve eğitimlerimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.