BLOG

26.10.2023

Power Automate ile Web İçin Excel’de Üretkenliğinizi Artırın!

Power Automate ile işinizi otomatikleştirin

Web için Excel’de Power Automate tarafından desteklenen, görevleri otomatikleştirmeyi ve süreçleri her yerden verimli bir şekilde çalıştırmayı kolaylaştıran yeni “İşi Otomatikleştir” düğmesi eklendi. “İşi Otomatikleştir” düğmesi, “Bir Görevi Otomatikleştir” düğmesinin yerini alarak, önceden oluşturulmuş şablonlara erişim sağlayarak ve kullanıcıların web için Excel içinde hızlı ve kolay bir şekilde iş akışları oluşturmasına olanak tanıyarak Power Automate özelliklerini web için Excel’e genişletiyor.

 

p1

Başlamak çok kolay!

Örneğin, “Excel çalışma sayfasında bir takma ada gelen e-postaları izleyin” şablonunu kullanarak müşteri geri bildirimlerini e-postalardan otomatik olarak yakalayabilir ve bir Web için Excel çalışma sayfasında saklayabilirsiniz. Bu şablon sayesinde işletmeler müşteri geri bildirimlerini tek bir merkezi konumda takip edebilir, böylece müşteri ihtiyaçlarına yanıt vermek ve müşteri memnuniyetini artırmak kolaylaşır.

Excel Masaüstü Flow Eklentisi

Aslında bir süredir masaüstünde de Flow eklentisi ile mevcut sayfada seçili satırları OneDrive‘daki bir Excel‘e kaydedebileceğimiz gibi senaryoları zaten kullanabiliyorduk. Şimdi ise, Otomatikleştir menüsü altında İşi Otomatikleştir özelliği getirilecek işin kapsamı daha da genişletilecek.

p3

 

Kullanılabilirlik:

Yeni “İşi Otomatikleştir” düğmesi şu anda Microsoft 365 ofis masaüstü uygulamalarına (örneğin Office 365 E3 ve E5 lisansları) erişim sağlayan ticari veya EDU lisansına sahip kullanıcılarda web için Excel’de mevcuttur ve bunun Windows masaüstüne gelmesini dört gözle bekliyoruz.

Not: Web için Excel’de Otomatikleştir sekmesi yoksa yöneticinizin bu özelliği devre dışı bırakmış olabileceğini unutmayın.

 

Daha fazlası için eğitim ve danışmanlıklarımız hakkında bizimle iletişime geçebilirsiniz.