BLOG

23.11.2023

Mıcrosoft Teams’e gelen yenilikler

Yeni Teams’e geçme

Windows ve Mac OS cihazlarında genel kullanıma sunulan yeni Teams’de yeni özellikleri ve performans iyileştirmelerini deneyimleyin. Baştan sona yeniden tasarlanan yeni Teams her zamankinden daha basit, daha hızlı ve daha güvenilir. Geçiş yapmak için Teams pencerenizde Yeni Teams’i deneyin düğmesini açın.

Meet ile toplantılardan en iyi şekilde yararlanın

Microsoft Teams’de Meet ile yaklaşan toplantılara hazırlanın ve kayıtları, sohbetleri ve özetleri tek bir yerde bulun. Teams uygulama çubuğunda Diğer eklenen uygulamalar’ı seçin, Meet’te arama yapın ve eklemek için seçin. Daha fazla bilgi edinmek için bkz. Microsoft Teams’de Toplantı Yap ile toplantılardan haberdar olun.

Masaüstü için Teams'de Meet uygulamasının tamamının ekran görüntüsü.

Microsoft Teams’de herkesi Town Hall ile bir araya getirme

Microsoft Teams’deki Town Hall daha önce hiç görmediği gibi büyük ölçekli sanal etkinlikleri düzenleyin. Belediye binaları, yüksek kaliteli etkinlikler üretmek için iyileştirilmiştir ve 30 saate kadar 10.000’e kadar katılımcıyı veya Teams Premium 20.000 katılımcıyı barındırabilir.

Belediye binasındaki ana sunu ekranının ekran görüntüsü

Canlı çevirili transkriptlerle birbirinizi daha iyi anlayın

Canlı toplantı transkriptlerini artık Teams Premium’da kullanılabilen en rahat olduğunuz dilde görüntülemek için Teams toplantınız sırasında canlı çevirili açıklamalı alt yazıları deneyin. 30’dan fazla çeviri dili arasından seçim yapın ve özgün transkripti başvuru olarak görüntüleyin.

Toplantılar sırasında dikey bulanıklık ile öne çıkın

Teams toplantısı sırasında videonuza dikey bulanıklaştırma uygulayarak size daha fazla odak getirin ve arka planınızı bulanıklaştırın. Kameranız açıkken, Dikey > Dikeybulanıklaştırma > Video efektleri’yi seçin.

Teams toplantısında videonuza dikey bulanıklaştırma uygulamayı gösteren ekran görüntüsü

Web seminerlerinde ve belediye salonlarında dış sunucu katılımı bağlantısı

Web seminerine veya belediye binasına dış sunucu eklediğinizde, etkinliğe girmek için otomatik olarak benzersiz bir katılma bağlantısı içeren bir e-posta alır. Bağlantı, lobiyi atlamalarına ve doğrudan sunucu olarak katılmalarına olanak tanır.

Yeni kanallar deneyimi

Konuşma görünümü ve oluşturma kutusu geliştirmeleri, kanal içi arama deneyimi ve daha fazlası gibi yeni özelliklerle kanal deneyiminizi geliştirin.

Outlook kişilerinizi Teams’e getirme

Outlook kişilerinizi tüm M365 uygulamalarınız ve cihazlarınız arasında eşitlemek için Microsoft Teams’e Kişiler uygulamasını ekleyin. İhtiyacınız olan kişileri, ihtiyacınız olduğunda bulabilmek için bunları hızla sıralayın ve filtreleyin.

Teams Kişiler Uygulamasında kişi kartının ekran görüntüsü

Teams’de paylaşılan kanallara dış kuruluşlar ekleme

Paylaşılan kanallarda istekler göndererek dış kuruluşlarla işbirliği yapın. Bunu etkinleştirmek için yöneticinizin önceden bir iç destek sayfası veya istek formu ayarlaması gerekir.

Sanal Randevular için SMS bildirimleri

Artık Sanal Randevular zamanlayan konuklara randevularıyla ilgili kısa mesaj onayları, güncelleştirmeler ve anımsatıcılar gönderilecektir. Ayrıca doğrudan cihazlarından katılabilmeleri için toplantı bağlantısını da alır. Bu Teams Premium kullanılabilir ve yalnızca ABD’de çalışır.

Ekipte en fazla 1.000 kanal oluşturma

Proje için ayrı bir alana veya çalışma grubuna mı ihtiyacınız var? Bunun için bir kanal var. Yeni ve mevcut ekiplerde, alanınız bitmeden veya çalışma grubunuz için başka bir ekip oluşturmadan 1.000’e kadar standart veya paylaşılan kanal oluşturun.

Teams’de web semineri kayıtlarını yayımlama

Etkinlik sona erdikten sonra katılımcılarla paylaşmak için web semineri kayıtlarını doğrudan Teams’de yayımlayın. Yayımlamak için Teams’de geçmiş bir web seminerini açın, Kayıtlar’a gidin ve Yayımla’yı seçin. Katılımcılar otomatik olarak kaydın bağlantısını içeren bir e-posta alır.

Video klip iletilerine daha fazla kaydetme

Artık sohbette video klibi iletisi gönderdiğinizde arka planınızı bulanıklaştırabilir, ekranınızı kaydedebilir ve yalnızca ses klipleri kaydedebilirsiniz.

Teams sohbetinde video klibi iletisi kaydederken ekran kaydı kullanıcı arabirimini vurgulayan ekran görüntüsü

Danışmanlıklarımız hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.