BLOG

19.09.2023

Microsoft Teams Ağustos Yenilikleri

Teams Ağustos 2023

Animasyonlu arka planlarla toplantınızı hareket halinde tutun

Teams toplantıları sırasında daha çevreleyici bir sanal deneyim için dinamik, animasyonlu arka planlar önünde toplantı yapın. Toplantınızdan önce Efektler’i seçin ve birleştirme öncesi ekranında Video efektleri > Avatarlar’ı seçin.  Ardından, ön izleme resminin köşesinde video simgesi bulunan bir arka plan seçin. Daha fazla bilgi için bkz. Microsoft Teams toplantılarında arka planınızı değiştirme.

 

msteams1

 

Kompakt modla bir bakışta önemli sohbet ayrıntılarını alma

Sohbetleri kompakt modla hızla tarayın. Kısa modda ileti ön izlemeleri sohbet listesinden gizlenir ve konuşmalarınızın daha fazlası gösterilir.  Aynı gönderenden gelen ardışık iletiler daraltılır ve satır sonları ile ayrılır. Teams’te kompakt sohbet modunu kullanmak için Ayarlar ve daha fazlası > Ayarlar’ı seçin ve Sohbet yoğunluğu’nuSıkıştır olarak ayarlayın. Daha fazla bilgi için bkz. Microsoft Teams’de sohbet iletilerinizin aralığını değiştirme.

msteams2

Vurgulama menüsünü kullanarak sohbetteki belirli iletileri düzenleme ve yanıtlama

Sohbette aldığınız iletinin üzerine gelin ve belirli bir iletiyi yanıtlamak için Yanıtla ‘ı seçin. Gönderdiğiniz iletinin üzerine gelin ve gönderdiğiniz iletide değişiklik yapmak için Düzenle’yi seçin. Daha fazla bilgi için bkz. Microsoft Teams’de gönderilen iletiyi düzenleme veya silme.

msteams3

En fazla üç cihazdan bir web seminerine katılma

Katılımcılar, benzersiz kayıt bağlantısını kullanarak en fazla üç farklı cihazdan genel bir web seminerine katılabilir. Daha fazla bilgi edinmek için bkz. Microsoft Teams web seminerlerini kullanmaya başlama.

Microsoft Loop görev listelerini takip edin

Görevlerinizi birden çok uygulamada izlemek için Microsoft Loop’de düzenleyin. Değişikliklerin Microsoft Planner ve Yapılacaklar arasında eşitlenmesini görmek için Outlook veya Teams’de görev listesi bileşeninizi düzenleyin. Daha fazla bilgi edinmek için bkz. Planner ve To Do’da Görev Döngü listelerinden ve ortak çalışma notlarından görevlerinizi yönetme.

Teams telefon cihazlarında aramalarda daha hızlı gezinme ve aramalara katılma

Teams telefon cihazı kullanıcı arabiriminde yapılan yeni güncelleştirmeler, daha hızlı toplantı katılmalarını ve uygulamalar arasında daha kolay gezinmeyi sağlar. Yeniden tasarlanan Teams telefon tuş takımı ve yatay modda yeni “yalnızca tuş takımı” görünümüyle daha az arama hatası yaşayın. Daha fazla bilgi edinmek için bkz. Microsoft Teams telefonlarını kullanmaya başlama.

msteams4

 

Arama temsilcisi geliştirmeleri

Arama temsilcileri artık sekmeler arasında kolayca geçiş yapabilir ve kendileri ve temsilcileri için arama kayıtlarını görebilir. Temsilciler ayrıca temsilci tarafından işlenen etkin çağrıları görüntüleyebilir ve birleştirebilir ve temsilcilerin etkin çağrılarına katılmasına izin verebilir. Daha fazla bilgi edinmek için bkz. Microsoft Teams telefonlarını kullanmaya başlama.

msteams5

Teams kısa yol hattı telefonlarıyla hızlı bir şekilde bağlanma

Artık sertifikalı Microsoft Teams Telefon cihazları, acil durum hizmetleri veya kuruluşun yardım masası gibi belirli bir telefon numarasını veya kişiyi doğrudan aramak için programlayabilirsiniz. Bir kullanıcı Teams telefon ahizesini aldığında, önceden programlanmış telefon numarasını otomatik olarak çevirir. Teams Paylaşılan Cihaz Lisansı ile etkinleştirilmiş telefonlar, cihaz ayarları veya Teams yönetim merkezi aracılığıyla yapılandırılabilir.

Korumalı sesli mesaj bildirimleri

Artık korumalı bir sesli mesaj aldığınızda Teams’de bildirim alacaksınız. Bildirim Teams’deki Aramalar uygulamasında gösterilir. Burada sesli mesajı Outlook web uygulamasında açmak için bir bağlantıya tıklayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Microsoft Teams’de sesli mesajlarınızı denetleme.

Web için Teams’i kullanarak acil durum aramaları sırasında konumunuzu paylaşma

Birleşik Devletler bulunan kullanıcılar için artık Web için Teams’de yapılan acil durum aramaları sırasında konumunuzu uyarı personeline ekleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Evden Çalışma Acil Durum 911: konum hizmetlerini etkinleştirme.

 

Şirketinize özel danışmanlık ve eğitim hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Teams kullanımlarınızı yaygınlaştırmanın en keyifli yollarını bizimle keşfedin!