BLOG

07.03.2024

Microsoft Copilot Yenilikleri

Microsoft 365 için Copilot‘taki yeniliklerin ilk baskısına hoş geldiniz.

Kullanıcılara daha derin deneyimler sunmak ve kurumunuzun verileriyle daha sıkı entegrasyon sağlayarak daha da fazla özelliğin kilidini açmak için Copilot geliştirilmeye devam ediliyor. İster büyük bir kurumda veya daha küçük bir şirkette Microsoft 365 yöneticisi olun, ister günlük işlerinde Microsoft 365 için Copilot kullanan biri olun, her ay yeni ve gelecek özellikler hakkında sizi bilgilendirmek ve Copilot deneyiminizi harika hâle getirmenize yardımcı olacak daha fazla bilgiyi nerede bulabileceğinizi bildirmek için güncellemeleri vurgulayacağız. Bu aylık gönderilere ek olarak, olağan mesaj merkezi gönderilerimiz ve genel yol haritamız aracılığıyla güncellemeler sunmaya devam edeceğiz.

Bugün, 17 ek dilde Copilot desteğini, Copilot Lab‘de genişletilmiş kaynakları ve gelecek özellikleri, Teams’deki güncellenmiş Copilot deneyimini, Microsoft 365 mobil uygulamasındaki Copilot’u ve sıfırdan içerik oluşturmanıza yardımcı olacak tek bir giriş noktası sağlayan yeni bir özelliği vurguluyorlar. Ayrıca OneDrive, Stream ve Forms‘daki Copilot güncellemelerine ve iş arkadaşlarınızla dosya paylaştığınızda içerik özetleri oluşturan yeni bir özelliğe de göz atacağız. Son olarak, yöneticilere yönelik Microsoft 365 için Copilot Kullanım raporundaki yenilikleri paylaşacağız.

Bu ay nelerin yeni olduğuna daha yakından bakalım;

  • Daha fazla dil için Copilot desteğini deneyimleyin
  • Copilot yolculuğunuza başlayın ve Copilot Labile yeni beceriler geliştirin
  • Copilot artık Microsoft 365 mobil uygulamasında kullanılabilir
  • Formlarda Copilotile tanışın
  • OneDrive‘daki Copilot ile dosyalarınızdan hızla bilgi alın
  • Belgeleri paylaşırken hızlı özetlerekleyin
  • Copilot in Streamile anında video özetleri ve içgörüler alın
  • Help me create ile çalışmanın yeni yollarını deneyin
  • Windows için klasik Outlook‘ta Copilot ile e-postaları daha hızlı taslak haline getirin ve iletileriniz için koçluk ipuçları alın
  • Microsoft Teams‘de yeni Copilot deneyimini yaşayın
  • Yönetim merkezinde Microsoft Copilot için geliştirilmiş kullanım raporlarına göz atın
  • Microsoft 365 Tech Accelerator için Copilot’u takip edin

Daha fazla dil için Copilot desteğini deneyimleyin

Copilot’a dünya çapında erişimi daha da genişleterek 17 dil için daha destek ekleniyor. Arapça, Geleneksel Çince, Çekçe, Danca, Felemenkçe, Fince, İbranice, Macarca, Korece, Norveççe, Lehçe, Portekizce (Portekiz), Rusça, İsveççe, Tayca, Türkçe ve Ukraynaca dillerini Mart ve Nisan aylarında kullanıma sunmaya başlayacağız. Copilot halihazırda aşağıdaki dillerde desteklenmektedir: İngilizce (US, GB, AU, CA, IN), İspanyolca (ES, MX), Japonca, Fransızca (FR, CA), Almanca, Portekizce (BR), İtalyanca ve Basitleştirilmiş Çince. Yaygınlaştırma durumunu takip etmek için genel yol haritasını ve mesaj merkezini kontrol edin.

Excel’de Copilot (önizleme) şu anda İngilizce (ABD, GB, AU, CA, IN) dillerinde desteklenmektedir ve Mart ayından itibaren İspanyolca (ES, MX), Japonca, Fransızca (FR, CA), Almanca, Portekizce (BR), İtalyanca ve Basitleştirilmiş Çince dillerinde de desteklenecektir.

Copilot yolculuğunuza başlayın ve Copilot Lab ile yeni beceriler geliştirin

Copilot Lab, kullanıcıların ipucu verme sanatına başlamasına yardımcı olur ve Copilot kullanıcılarına yolculuklarında bulundukları yerde buluşan tek bir deneyim sağlayarak kuruluşların işe alım ve benimseme süreçlerine yardımcı olur. Bugün, Copilot Lab‘i genişleterek mevcut istem kitaplığını herkesin Copilot yolculuğuna güvenle başlamasına ve günlük işlerinde Copilot’tan daha fazla yararlanmasına yardımcı olacak kapsamlı bir öğrenme kaynağına dönüştürülüyor.

Copilot yolculuğunuza kolaylıkla başlayın. Copilot’u ilk benimseyen kullanıcılarımızdan, üretken yapay zekâ ile çalışmanın yeni beceriler ve alışkanlıklar gerektirdiğini öğrendik. Copilot Lab, Microsoft 365, Word, PowerPoint, Excel ve OneNote için Copilot’ta size ilham verecek ilgili istemleri öneren küçük not defteri simgesiyle zaten gösteriliyor. Şimdi, Copilot Lab’i başlamanıza yardımcı olacak tek kaynak haline getirmek için en iyi kaynaklarımızı, eğitim videolarımızı, hazır ipuçlarımızı ve ilhamlarımızı bir araya getirdik. Bunu yapmak için kendi şirket içi en iyi uygulamalarımızı, ilk müşterilerimizden edindiğimiz bilgileri, Microsoft Research ekibinden elde ettiğimiz bulguları ve WorkLab‘de yayınlanan düşünce liderliği bir araya getirildi.

En sevdiğiniz ipuçlarını paylaşarak birlikte daha fazlasını başarın

Copilot Lab ile en sevdiğiniz ipuçlarını oluşturmayı, kaydetmeyi ve kuruluşunuzdaki iş arkadaşlarınızla paylaşmayı daha da kolaylaştırılıyor. Artık bir müşteri toplantısına hazırlanmak veya yeni bir ürün lansmanı için fikirler üretmek üzere istemleri iş arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Ayrıca kuruluşunuzdaki liderler, kişisel ve ekip verimliliğini artırmaya yardımcı olmak ve topluluk merkezli öğrenmeyi ve benimsemeyi teşvik etmek için zamandan tasarruf etmek veya eldeki herhangi bir görevin üstesinden gelmek için favori ipuçlarını paylaşarak Copilot’u nasıl kullandıklarını gösterebilirler. Bu özellik Copilot Lab web sitesine entegre edilmiştir ve uygulama içi deneyimler bu yazdan itibaren kullanıma sunulacaktır.

Copilot Lab’e bugün copilot.cloud.microsoft/prompts adresinden veya Copilot komut istemi penceresinin yanındaki not defteri simgesini seçerek doğrudan uygulamadan erişebilirsiniz.

Copilot artık Microsoft 365 mobil uygulamasında kullanılabilir

Copilot’u Microsoft 365 mobil uygulamasının yanı sıra Word ve PowerPoint mobil uygulamalarına da genişletiliyor. Yeni Microsoft 365 uygulama görünümü ve hissi ile Copilot’u içeriklerinizin, uygulamalarınızın ve kısayollarınızın yanında kolayca bulabilirsiniz. Şunlar için kullanabilirsiniz:

  • Hareket halindeyken görevleri tamamlamak için içeriğinizi Copilot’a getirin. Belgeleri özetleyin, tercüme edin, açıklayın veya soru sorun ve yanıtınızın seçtiğiniz içeriğe dayanmasını sağlayın.
  • Çalıştığınız her yerde fikirlerinizi ve mevcut bilgilerinizi temel alarak içerik oluşturmaya başlayın ve çalışmaya devam etmek için Microsoft 365 mobil uygulamalarına aktarın.
  • İçeriği daha iyi anlamak ve hareket halindeyken yalnızca en önemli slaytları gözden geçirmek için Word mobile ve PowerPoint mobile’da Copilot ile etkileşim kurun (Copilot lisansı gerektirir).

Microsoft 365 mobil uygulaması, bu ayın başlarında kullanıma sunulan Copilot mobil uygulamasını tamamlıyor ve lisanslı kullanıcılar hem web hem de iş verilerine dayalı yanıtlar almak için Copilot mobil uygulamasını kullanmaya devam edebiliyor. BT yöneticileri Microsoft Intune veya üçüncü taraf bir araç kullanarak hem Microsoft 365 mobil uygulamasını hem de Copilot mobil uygulamasını kurumsal cihazlara kolayca dağıtabilir veya kullanıcılar desteklenen herhangi bir cihaza Microsoft 365 mobil uygulamasını indirip oturum açabilir.

Microsoft 365 mobil uygulaması ile Word ve PowerPoint mobil uygulamalarında Copilot tümleştirmesi şu anda kullanıma sunuluyor. Buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

1709403542071?e=1715212800&v=beta&t=M FQRGSEJz8Gj46z4w4dOUNvA8NQTipJKw5dkqPwE4

Microsoft 365 mobil uygulamasının iOS düzeni, Copilot’un görev çubuğunda kullanılabilir olduğunu gösterir.

Copilot in Forms ile ilgi çekici anketler, yoklamalar ve formlar oluşturun

Anket, yoklama ve form oluşturma sürecini basitleştirerek zamandan ve emekten tasarruf etmek için Copilot’u kullanın. forms.microsoft.com adresine gidin, Yeni’yi seçin ve Copilot’a konunuzu, uzunluğunuzu ve ek bağlamınızı söyleyin. Copilot size ilgili sorular ve öneriler sunar, ardından siz de ekstra ayrıntılar ekleyerek, metni düzenleyerek veya içeriği kaldırarak taslağı geliştirebilirsiniz. Copilot ile sağlam bir taslak oluşturduktan sonra Forms’un birçok stil seçeneğinden birini kullanarak arka planı özelleştirebilirsiniz. Copilot in Forms ile, hedef kitlenizin dikkatini çeken ve daha iyi yanıt oranları sağlayan iyi hazırlanmış formları zahmetsizce oluşturabilirsiniz.

Copilot in Forms Mart ayında kullanıma sunulacak.

1709403711918?e=1715212800&v=beta&t=e8355Wh5dS2aSePSUKEcvZmmIjz425arIxEY5I DwtY

Copilot istemlerinin görüntülendiği bir form taslağı görüntüsü

OneDrive’daki Copilot ile dosyalarınızdan hızla bilgi alın

OneDrive’daki Copilot, dosyalarınızın derinliklerinde bulunan bilgilere anında erişmenizi sağlar. Başlangıçta OneDrive web deneyiminden kullanılabilen Copilot, belgeleriniz, sunularınız, elektronik tablolarınız ve dosyalarınızla etkileşim kurmanız için size akıllı ve sezgisel yollar sunar. OneDrive’da Copilot’u şu amaçlarla kullanabilirsiniz:

Dosyalarınızdan bilgi alın: Doğal dil kullanarak içeriğiniz hakkında sorular sorduğunuzda Copilot dosyalarınızdaki bilgileri getirerek ihtiyacınız olanı el ile arama zahmetinden ve zamanından tasarruf etmenizi sağlar.

Dosya özetleri oluşturun: Bir dosyaya hızlı bir genel bakış mı gerekiyor? Copilot bir veya birden fazla dosyanın içeriğini özetleyebilir ve dosyayı açmanıza bile gerek kalmadan size hızlı bilgiler sunar.

Doğal dil kullanarak dosyaları bulun: “Geçen hafta benimle paylaşılan tüm dosyaları göster” veya “Kat Larson’ın yorum yaptığı dosyaları göster” gibi Copilot istemlerini kullanarak dosyaları yeni yollarla bulun.

OneDrive’daki Copilot, Nisan ayının sonlarında Web için OneDrive’da kullanıma sunulacak.

1709403866230?e=1715212800&v=beta&t=GXc lEq7CuCWUfl vmTZ9NxiosTcUPrGvE02F uM3oA

OneDrive’da, özgeçmiş koleksiyonundan bilgi ayıklama istemiyle birlikte Copilot’u gösteren video.

Belgeleri paylaşırken hızlı özetler ekleyin

Belgeleri iş arkadaşlarınızla paylaşırken Copilot tarafından oluşturulan özetler ekleyin. Belge paylaşım bildirimine dahil edilen bu özetler, alıcılarınıza bir belgeyle ilgili anında bağlam ve dosyayı açmaya gerek kalmadan içeriğine hızlı bir genel bakış sağlar. Özetlerin paylaşılması kullanıcıların işlerini önceliklendirmelerine yardımcı olur, katılımı artırır ve bilişsel yükü azaltır.

Özet paylaşımı Mart 2024‘ten itibaren web üzerinden Word belgesi paylaşırken kullanılabilecek ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde masaüstü istemcisi ve mobil uygulamada da desteklenecek.

Bir Microsoft Word dokümanı paylaşılırken yapay zekâ tarafından oluşturulan paylaşım özetini gösteren GIF.

Copilot in Stream ile anında video özetleri ve içgörüler alın

Microsoft Stream’de Copilot’u kullanarak, ister en son Teams toplantı kaydını, belediye binasını, ürün tanıtımını, nasıl yapılır’ı ister ön saflardaki çalışanların yerinde videolarını görüntüleyin, kurumunuzdaki videolar hakkında ihtiyacınız olan bilgileri hızlı bir şekilde alabilirsiniz. Copilot, videolarınızdan ihtiyaç duyduğunuz bilgileri saniyeler içinde almanıza yardımcı olur. Şunlar için kullanabilirsiniz;

  • Herhangi bir videoyu özetleyin ve izlemeniz gereken ilgili noktaları belirleyin
  • Uzun veya ayrıntılı videolardan içgörü elde etmek için sorular sorun
  • Kişilerin, ekiplerin veya konuların ne zaman tartışıldığını bulun, böylece videoda o noktaya atlayabilirsiniz
  • Eylem çağrılarını ve yardım etmek için nerelere dahil olabileceğinizi belirleyin

Copilot in Stream Nisan ayı sonunda kullanıma sunulacak.

1709404334682?e=1715212800&v=beta&t=rrSuurQVAkDYu0vPU X8WjvkujwB0PZP8 WWD7IpeqU

Akıştaki Copilot, bir videoyu hızlı bir şekilde özetleyebilir veya videodaki içerikle ilgili sorularınızı yanıtlayabilir. Alt metin: Microsoft Stream’de Copilot’u gösteren ekran görüntüsü.

Help me create ile çalışmanın yeni yollarını deneyin

Mart ayında, Microsoft 365 web uygulamasında, Copilot en iyi biçimi önerirken içeriğinizin özüne odaklanmanıza yardımcı olan yeni bir Copilot özelliğini kullanıma sunuluyor: bir teknik inceleme, bir sunum, bir liste, bir buz kırıcı test vb. microsoft365.com adresindeki Microsoft 365 uygulamasında, üzerinde çalışmak istediğiniz şeyi oluşturmama yardımcı olun demeniz yeterlidir; sizin için en iyi uygulamayı önerecek ve üretken yapay zekâ önerileriyle sizi destekleyecektir.

1709404458848?e=1715212800&v=beta&t=0F08rmqz5YPzyS2kFc

Arka planda Microsoft 365 web uygulaması oluşturma ekranı ile ön planda iletişim kutusu oluşturmama yardımcı olun.

Windows için klasik Outlook’ta Copilot ile e-postaları daha hızlı taslak haline getirin ve iletileriniz için koçluk ipuçları alın

Yeni Windows için Outlook müşterileri, geçen yıl duyurduğumuz taslak, koçluk ve özet gibi Copilot özelliklerinin keyfini çıkarıyor. Geçen yılın Kasım ayından bu yana Copilot’un özet özelliği Windows için klasik Outlook’ta da kullanılabiliyor. Yakında taslak ve koçluk da klasik Outlook’a gelecek.

Copilot ile taslak, ne iletmek istediğinizi açıklayan kısa bir istemle sizin için yeni e-postalar veya yanıtlar hazırlayarak e-posta için harcadığınız zamanı azaltmanıza yardımcı olur. Copilot ile kontrol her zaman sizde olduğundan, önerilen taslağı uzunluk ve ton açısından ayarlamayı seçebilir veya Copilot’tan yeni bir mesaj oluşturmasını isteyebilirsiniz – ve isterseniz her zaman önceki seçeneklere geri dönebilirsiniz.

Copilot’un koçluğu, mesajınızı mümkün olan en iyi şekilde iletmenize yardımcı olabilir ve size ton (örneğin çok agresif, çok resmi vb.), okuyucu hissiyatı (bir okuyucunun mesajınızı nasıl algılayabileceği) ve netlik konularında koçluk yapar. Copilot, kendi oluşturduğu taslaklar veya sizin yazdığınız taslaklar için koçluk sağlayabilir.

Koçluk Mart ayı başında, Copilot tarafından hazırlanan taslaklar ise Mart ayı sonunda yayınlanmaya başlayacak.

1709404656580?e=1715212800&v=beta&t=8i hwBNw74M67rB5aYOoidPUFgXcTUMgcJIgRFGvqUg

Taslak ve koçluk seçeneklerini göstermek için Copilot simgesine tıklandığında klasik Windows için Outlook’ta oluşturulmuş bir mesajın görüntüsü.

Microsoft Teams’de yeni Copilot’u deneyimleyin

Kısa bir süre önce Microsoft Teams’de önceki sürüme göre daha iyi istemler, daha kolay erişim ve daha fazla işlevsellik sunan yeni bir Copilot deneyimini etkinleştirdik. Teams’deki Copilot, sohbetlerinizin üzerine otomatik olarak sabitlenecek ve Microsoft 365 ile ilgili her şeyi yakalamak, oluşturmak ve sormak için kullanabileceksiniz.

1709404882762?e=1715212800&v=beta&t=DBCaeHfD6lV5AIT2t8eaO2FC

Microsoft Teams’de kullanıcının Grafik verilerine göre bir soruya yanıt veren Copilot deneyiminin görüntüsü

Yönetim merkezinde Microsoft Copilot için geliştirilmiş kullanım raporlarına göz atın

Microsoft 365 yönetim merkezi Kullanım raporları, Microsoft 365 bulut hizmetlerinizde giderek artan bir kullanım içgörüleri kümesi sunar. Bu raporlar arasında yer alan Microsoft 365 için Copilot Kullanım raporu (Önizleme), Microsoft 365 yöneticilerinin kullanıma sunmayı planlamasına, benimseme stratejisi hakkında bilgi vermesine ve lisans tahsisi kararları almasına yardımcı olmak için oluşturulmuştur.

Rapor artık Grafik tabanlı sohbet ile Microsoft Copilot için kullanım ölçümlerini içeriyor. Bu sayede Sohbet’in Teams, Outlook, Word, PowerPoint, Excel, OneNote ve Loop gibi diğer uygulamalardaki Copilot kullanımıyla nasıl karşılaştırıldığını görebilirsiniz. Kullanımın zaman içinde nasıl bir eğilim gösterdiğini değerlendirmek için etkin ve aktif kullanıcı zaman serisi grafiğini inceleyebilirsiniz. Yeni metrik, geriye dönük olarak 2023 yılının Kasım ayının sonlarına kadar eklenmiştir. Rapora erişmek için Raporlar > Kullanım bölümüne gidin ve Microsoft 365 için Copilot ürün raporunu seçin.

1709405005105?e=1715212800&v=beta&t=qZzQVVRoxK9mnorBlVzMwr72QGeyMnEzl e2 y8m5Jo

Grafik tabanlı sohbet ile Microsoft Copilot için yeni bir metriğin eklendiğini vurgulayan Microsoft 365 Kullanımı için Copilot raporunun görüntüsü

Sevgiler ❤️