BLOG

16.01.2024

Microsoft Copilot Artık Her Müşteri Segmenti için Erişilebilir Oldu!

Bildiğiniz üzere Microsoft’un  amacı, günlük yapay zeka arkadaşı Copilot’u dünya çapında milyonlarca insana sunarak gezegendeki her insanı ve her kuruluşu daha fazlasını başarmaya teşvik etmek. Bugüne kadar 5 milyardan fazla sohbet ve 5 milyardan fazla görselle bu misyonuyla bir dönüm noktasına daha ulaştı.

 

İki örnek: Öncelikle, sunduğu en son bilgilere daha hızlı erişim isteyen yaratıcılar, araştırmacılar, programcılar ve diğerleri gibi bir dizi Copilot uzman kullanıcısı var. İkincisi, Microsoft 365 müşterileri kişisel kullanım için Microsoft 365 uygulamalarında Copilot’a erişim istiyor.

Bu ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olmak amacıyla bugün uzman kullanıcılar, yaratıcılar ve Copilot deneyimini bir sonraki seviyeye taşımak isteyen herkes için daha fazla seçenek duyuruldu. Bu, AI yetenekleri için daha yüksek bir hizmet katmanı sağlayan bireylere yönelik yeni bir premium abonelik olan Copilot Pro’nun tanıtılmasıyla başlıyor, Copilot AI yeteneklerini Microsoft 365 Bireysel ve Aile abonelerine ve Copilot GPT’leri oluşturma yeteneği gibi yeni yeteneklere getiriyor. Ayrıca Copilot’ın iOS ve Android telefonlar için genel kullanıma sunulduğunu da söyleyelim. Son olarak, bugünden itibaren, küçük ve orta ölçekli işletmeler de dahil olmak üzere her boyuttaki işletmenin kullanılabilirliğini genişleterek Microsoft 365 için Copilot’u daha fazla ticari müşteriye sunulduğunu duyurdu.

 

Copilot Pro ile Tanışın: Yaratıcılığınızı ve üretkenliğinizi güçlendirin

Bugün, Copilot deneyimlerini güçlendirmek isteyen kişilere Microsoft Copilot’un en gelişmiş özelliklerini ve yeteneklerini sunan yeni bir abonelik olan Copilot Pro kullanıma sunuldu. Yazma, kodlama, tasarlama, araştırma veya öğrenme konusunda ileri düzeyde yardıma ihtiyacınız varsa, Copilot Pro daha fazla performans, üretkenlik ve yaratıcılık sağlar.

 

Copilot Pro şunları sağlar:

  1. Cihazlarınızda çalışan, web’de, PC’nizde, uygulamalarınızda ve yakında telefonunuzda bağlamınızı anlayarak ihtiyaç duyduğunuzda doğru becerileri size getiren tek bir yapay zeka deneyimi.
  1. Microsoft 365 Bireysel ve Aile aboneleri için PC, Mac ve iPad’de Word, Excel [i] , PowerPoint, Outlook ve OneNote’ta Copilot’a erişim .
  2. OpenAI’nin GPT-4 Turbo’su ile bugünden itibaren en yeni modellere öncelikli erişim. Copilot Pro ile, daha hızlı performans için yoğun zamanlarda GPT-4 Turbo’ya erişebileceksiniz ve çok yakında, deneyiminizi istediğiniz gibi optimize etmek için modeller arasında geçiş yapma olanağına sahip olacaksınız.
  3. Designer’dan Image Creator (eski adıyla Bing Image Creator) ile gelişmiş AI görüntü oluşturma; günde 100 güçlendirmeyle daha hızlı olmasını sağlarken, size yatay görüntü formatının yanı sıra daha ayrıntılı görüntü kalitesi de sunar.
  4. Yeni Copilot GPT Builder’ımızda (çok yakında) yalnızca basit bir komut dizisiyle kendi Copilot GPT’nizi (belirli bir konu için özelleştirilmiş bir Copilot) oluşturma yeteneği.

 

Microsoft 365 için Copilot’un her ölçekteki işletmeyi kapsayacak şekilde genişletilmesi

 

Copilot Pro bireylere yönelik en iyi deneyim olsa da Copilot for Microsoft 365 kuruluşlara yönelik en iyi deneyimdir. Microsoft 365 için Copilot, Kasım ayında işletmelerin kullanımına sunuldu. Bu yılın başlarında, Fortune 100’ün %40’ı Erken Erişim Programına katıldı ve İşletmeler için GA’dan bu yana Visa, BP, Honda, Pfizer gibi müşteriler ve Accenture, KPMG ve PwC gibi iş ortakları halihazırda Copilot kullanıyor. Bu, farklı sektörlerden binlerce insanın, yanlarında yapay zeka destekli bir yardımcı pilotla yeni yöntemlerle çalışmaya başladığı anlamına geliyor. Bugün,Microsoft,  Microsoft 365 için Copilot’un artık her büyüklükteki kuruluş için minimum koltuk sınırı olmadan kullanılabildiğini duyurmanın heyecanını yaşıyor. Ayrıca ortaklarının her işletmenin yapay zeka destekli olmasına yardımcı olmalarını sağlıyoruz.

 

Bugünün güncellemeleri şunları içeriyor:

  1. Microsoft 365 için Copilot artık genel olarak Microsoft 365 İş Ekstra ve İş Standardı kullanan küçük işletmelere yöneliktir . Müşteriler, kişi başına aylık 30 ABD doları karşılığında bir ile 299 arasında lisans satın alabilirler.
  2. Ticari planlar için minimum 300 lisanslı satın alma sınırını kaldırıyoruz ve Copilot’u Office 365 E3 ve E5 müşterileri için kullanılabilir hale getiriyoruz (daha önce Microsoft 365 lisansı gerekliydi).
  3. Ticari müşteriler artık Microsoft Bulut Çözüm Sağlayıcısı iş ortaklarından oluşan muhteşem ağımız aracılığıyla Microsoft 365 için Copilot’u satın alabilirler .
  4. Geçtiğimiz ay, eğitim öğretim üyeleri ve personel için Microsoft 365 için Copilot’un uygunluğunu da duyurmuştuk .

Microsoft 365 için Copilot kuruluşlar için çok daha güçlüdür çünkü e-postalar, toplantılar, sohbetler, belgeler ve daha fazlasının yanı sıra web de dahil olmak üzere işyerindeki veri evreninin tamamında çalışır. Copilot, “Ekibime ürün stratejisini nasıl güncellediğimizi söyleyin” gibi doğal dildeki komutlarla sabah toplantılarına, e-postalara ve sohbet konularına dayalı bir durum güncellemesi oluşturabilir. Copilot ayrıca Microsoft Teams (Copilot Pro’da mevcut değildir) dahil olmak üzere milyonlarca insanın her gün kullandığı uygulamalara da entegre edilmiştir. Copilot, Word’de yaratıcılığınızı hızlı bir şekilde başlatır, Excel’de verileri analiz eder, PowerPoint’te sunumlar tasarlar, Outlook gelen kutunuzu önceliklendirir, katılsanız da katılmasanız da Teams’deki toplantıları özetler ve çok daha fazlasını yapar.

 

Copilot’ta yeni özellikler

Copilot’un kullanılabilirliğini daha da fazla kişiye genişlettikçe, Copilot’un yapay zeka kullanarak verimliliği ve yaratıcılığı nasıl dönüştürebileceğini keşfetmek isteyen herkes için harika bir ücretsiz deneyim sunuyor.  copilot.microsoft.com adresini ziyaret ederek başlayabilirsiniz.

  1. Copilot GPT’leri – Bugün Copilot GPT’lerini duyuruyoruz. Copilot GPT’leri, Microsoft Copilot’un özellikle ilginizi çeken bir konudaki davranışını özelleştirmenize olanak tanır. Fitness, seyahat, yemek pişirme ve daha fazlası gibi belirli amaçlarla bugünden itibaren bir avuç Copilot GPT’ler piyasaya sürülmeye başlayacak. Yakında, Copilot Pro kullanıcıları Copilot GPT Builder’ı kullanarak kendi Copilot GPT’lerini de oluşturabilecekler. Kullanılabilirliğe yaklaştıkça bu deneyim hakkında daha fazla bilgi için bizi takip etmeye devam edin.
  2. Copilot mobil uygulaması – Copilot mobil uygulaması artık Android ve iOS için mevcut. Copilot uygulaması size hareket halindeyken Copilot’un gücünü verir, çünkü Copilot sorgularınız ve sohbetleriniz telefonunuzda ve bilgisayarınızda dolaşacaktır. Copilot mobil uygulaması, görüntü oluşturmak için GPT-4, Dall-E 3’e erişim ve Copilot ile sohbet ederken telefonunuzdaki görüntüleri kullanma yeteneği de dahil olmak üzere PC’nizdeki Copilot’un aynı yeteneklerini içerir. Uygulamayı Google Play Store’dan veya Apple App Store’dan indirin .
  3. Microsoft 365 mobil uygulamasında Copilot – Microsoft hesabı olan kişiler için Android ve iOS için Microsoft 365 mobil uygulamasına da Copilot eklendi. Bu yeni özellik önümüzdeki ay kullanıma sunulacak. Copilot’a doğrudan uygulamanın içinden erişin ve oluşturduğunuz içeriği kolayca bir Word veya PDF belgesine aktarın. Uygulamayı Google Play Store’dan veya Apple App Store’dan indirin .

 

Siz de bu harika güncellemelerle Microsoft Copilot’ın şirketinizde neler yapabileceğini bizimle keşfedin!