BLOG

26.07.2023

Llama 2 desteği duyuruldu!

Microsoft Inspire’da Meta ve Microsoft, Azure ve Windows’ta Llama 2 için desteğini duyurdu. Llama 2, geliştiricilerin ve kuruluşların üretken yapay zeka destekli araçlar ve deneyimler oluşturmasını sağlamak için tasarlandı.

Meta ve Microsoft, AI’yı ve faydalarını demokratikleştirme taahhüdünü paylaşıyor ve Meta’nın Llama 2 ile açık bir yaklaşım benimsiyor. Geliştiricilere, üzerine inşa ettikleri model türlerinde seçenek sunarak açık ve sınır modellerini destekledi. Llama 2’nin yeni sürümü ilk kez ticari müşterilere sunulurken Meta’nın iş ortağı Microsoft oldu.

Artık Azure müşterileri, en yaygın olarak benimsenen sınır ve açık modellere yönelik platform olan Azure’da 7B, 13B ve 70B parametreli Llama 2 modellerinde kolayca ve daha güvenli bir şekilde ince ayar yapabilecek ve dağıtabilecek. Ek olarak, Llama, Windows’ta yerel olarak çalışacak şekilde optimize edilecek.

Windows geliştiricileri, ONNX Çalışma Zamanı aracılığıyla DirectML yürütme sağlayıcısını hedefleyerek Llama’yı kullanabilecek ve uygulamalarına üretken yapay zeka deneyimleri getirirken kesintisiz bir iş akışına olanak tanıyacak.

No alt text provided for this image

Meta ile büyüyen ortaklık

Meta ve Microsoft, Azure’da PyTorch için harika bir geliştirici deneyimi oluşturmak üzere ONNX Runtime’ı PyTorch ile entegre etmeye yönelik bir iş birliği ve Meta’nın stratejik bir bulut sağlayıcısı olarak Azure ile ilerlemesiyle uzun süredir yapay zeka konusunda ortak ilerliyor. Yapay zeka çağında yeniliği hızlandırmak için ortaklığını ve Microsoft’un açık model ekosistemiyle yapay zeka için dünyanın süper bilgi işlem platformu konumunu daha da genişletiyor.

Azure’un amaca yönelik yapay zeka süper bilgi işlem platformu, dünyanın önde gelen yapay zeka kuruluşlarının en zorlu yapay zeka iş yüklerinden bazılarını oluşturması, eğitmesi ve dağıtması için tesis, donanım ve yazılımla benzersiz bir şekilde tasarlandı.

Azure AI ile Llama 2 modellerinin kullanılabilirliği, geliştiricilerin Azure AI’nin model eğitimi, ince ayar, çıkarım ve özellikle AI güvenliğini destekleyen yetenekler için güçlü araçlarından yararlanmasını sağlıyor.

No alt text provided for this image

Llama 2 modellerinin Windows’a dahil edilmesi, Windows’u, geliştiricilerin müşterilerinin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış yapay zeka deneyimleri oluşturmaları ve Linux için Windows Alt Sistemi (WSL), Windows terminali, Microsoft Visual Studio ve VS Kodu gibi birinci sınıf araçları kullanarak oluşturma yeteneklerini ortaya çıkarmaları için en iyi yer haline getiriyor.

 

Genişleyen Azure AI model kataloğu ve Windows kullanılabilirliği  

Llama 2, büyüyen Azure AI model kataloğunun en son üyesi . Şu anda genel ön izleme aşamasında olan model kataloğu, temel modellerin merkezi olarak hizmet veriyor. Geliştiricilerin ve makine öğrenimi (ML) profesyonellerinin önceden oluşturulmuş büyük yapay zeka modellerini ölçekte kolayca keşfetmesine, değerlendirmesine, özelleştirmesine ve devreye almasına olanak tanıyor.

Windows geliştiricileri, GitHub Repo aracılığıyla erişilebilen Llama 2’yi kullanarak kolayca yeni deneyimler oluşturabilecek . Linux için Windows Alt Sistemi ve son derece yetenekli GPU’lar ile geliştiriciler, doğrudan Windows PC’lerinde özel ihtiyaçlarını karşılamak için LLM’lerde ince ayar yapabilecekler.

Azure ile sorumlu bir şekilde oluşturma

Sorumlu yapay zeka, Microsoft’un yapay zekaya yaklaşımının ve nasıl iş ortaklığı yaptığının merkezinde yer alır. Müşteriler ister kendi modellerini oluşturabilir, ister Microsoft, Meta, OpenAI ve açık kaynak ekosisteminden önceden oluşturulmuş ve özelleştirilebilir modelleri kullanıyor olsunlar, Azure’u sorumlu, son teknoloji yapay zeka inovasyonunun yeri haline getirmek için yıllardır büyük yatırımlar yapıldı.

Microsoft’ta, deney ve ölçüm içeren yinelemeli, katmanlı bir yaklaşımla büyük dil modellerinin kullanımının sunduğu potansiyel riskleri azaltıldı. Azure AI müşterileri, kendi özel kullanım durumları için nasıl performans gösterdiğini görmek için Llama 2’yi kendi örnek verileriyle test edebilecek. Ardından müşteriler, uygulamaları için meta istemleri geliştirmek, değerlendirmek ve optimize etmek ve son kullanıcılar için daha güvenli ve daha güvenilir deneyimler sunmak için hızlı mühendislik ve erişim artırılmış üretim (RAG) tekniklerini kullanabilecek.

No alt text provided for this image

Azure AI İçerik Güvenliği gibi hizmetler, başka bir koruma katmanı ekleyerek AI uygulamalarıyla daha güvenli bir çevrimiçi deneyim sağlamaya yardımcı oluyor. Meta ile iş birliğinin bir kısmı, Meta’nın güvenlik tekniklerinin Azure AI İçerik Güvenliği ile birleşti. Böylece Azure AI’daki Llama 2 modellerinin dağıtımları varsayılan olarak katmanlı bir güvenlik yaklaşımıyla geliyor.

Model kataloğunun bugün Llama 2 ile genişletilmesi ve Meta ile ortaklık, yapay zekaya karşı sorumlu ve açık bir yaklaşım elde etme yolunda atılmış büyük bir adımdır.

Azure AI model kataloğunu ziyaret edin ve Llama 2’yi bugün kullanmaya başlayın.