BLOG

25.03.2024

Gratis’in Microsoft Azure’a Geçiş Hikayesi

  • Microsoft Azure’a geçişiniz öncesinde yaşadığınız problemler nelerdi?

Microsoft Azure’a geçişimizden önce en büyük problemlerimizden birisi efor, güvenlik ve esnetilebilirlik tarafındaydı. Fiziksel sunucu ve donanımların bakımı ve güncellenmesi, yüksek maliyetlerin yanında, insan gücü olarak da efor gerektiriyordu. Web üzerinden erişilebilen sunucuların güvenliğini sağlamak için birden fazla ürün ve bu ürünlerin bakım, yetkinlik gibi ek yükleri söz konusuydu. İşletim sistemi ya da fiziksel donanım gibi bakım kalemlerinin gündemimizden çıkması, yedekliliğin ek bir ürün kullanmadan kolayca sağlanabilmesi, veri kaybı risklerini en aza indirmek kolaylıklarından dolayı ve bunlara ek olarak Kampanya dönemlerimizde kaynakların saniyeler içerisinde artırılıp azaltılabilmesi yeteneği dolayısıyla da iş yüklerimizi Azure’a taşımaya karar verdik.

  • Kaynaklarınızı Azure’a taşıma/konumlandırma sürecinizden bahsedebilir misiniz?

Azure’a kaynaklarımızı taşıma ve konumlandırma sürecini Este danışmanlığında dikkatli bir planlama ve uygulama ile gerçekleştirdik.

İlk adım, organizasyonunuzun iş gereksinimlerini ve Azure’da kullanmak istediğiniz hizmetleri belirledik. Este danışmanlarımız ihtiyacımıza uygun Best Practise’ler doğrultusunda bir altyapı mimarisi oluşturdu.  İş sürekliliği ve felaket kurtarma stratejileri hazırlayarak veri yedeklemesi, otomatik kurtarma ve yük dengeleme gibi özellikleri kullanarak geçiş sürecimizde stratejilerimizi belirledik. Bu sayede çok hızlı ve en doğru şekilde iş yüklerimizi Azure’a geçişimizi tamamladık.

  • Azure’a geçtikten sonra hangi iyileştirmeleri gözlemlediniz? (Performans, güvenilirlik, ölçeklenebilirlik, vb. ve İşletme maliyetlerinizde hangi tasarruflar sağladınız?

Yüksek performanslı sanal makineler, ölçeklenebilir depolama ve hızlı veri tabanı hizmeti ile mevcut uygulamalarımızın ve iş yüklerinin performansı arttı. iş sürekliliği ve veri güvenliği açısından iyileştirmeler yaptık. İhtiyaç duyduğumuz kaynakları sadece kullandığımız kadar ödeme modeli ile yüksek maliyetlerden kurtulduk. Ayrıca, fiziksel altyapı maliyetleri, bakım maliyetleri ve enerji giderleri gibi geleneksel altyapı maliyetlerinden tasarruf sağladık. Bu sayede sürdürülebilirliğe destek olarak dijitalleşme tarafında önemli adımlar attık.

  • Kaynaklarınızı Azure’da konumlandırdıktan sonra güvenlik endişeleriniz oluştu mu ve bunları nasıl aştınız.

 Azure’a geçiş yapmadan önce Este danışmanlığıyla birlikte Azure üzerinde barındırılan kaynakların Azure altyapısının sağladığı güvenlik standartları dışında Este Bilişim danışmanlığında Uygulamanın sadece iletişim kurması gereken sistemler ile haberleşmesini sağlayarak uygulamalarımızın ekstra güvenliğini sağlamış oldu. Bu sayede güvenlik tarafında bir endişemiz kalmadı. Danışmanlarımızın herhangi bir sorun yaşadığımızda bize destek olacağını bildiğimiz için de içimiz çok rahat.

  • Este ile çalışma deneyiminiz nasıldı?

Este ile çalıştığımız için çok memnunuz. İhtiyacımız olan danışmanlığı bize en hızlı ve etkili şekilde vererek iş yüklerimizi kolayca Azure’da barındırmamızı sağladı. Danışmanlarımızın ilgili  ve işinin en iyileri olması bizi çok rahatlattı. Destekleri için teşekkür ederiz.

 

Danışmanlıklarımız hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.